Fasteaksjonen 2020- bra resultat for Oppsal!

Årets fasteaksjon ble digital.  Konfirmantene kunne ikke gå med bøsse, men gjennom diverse aktivitet på facebook, blant annet en direktesendt sending, har dere gitt inn i underkant av 80.000 kroner! Tallet stiger fortsatt, vi kommer tilbake med nøyaktig sum når det er klart. Dette er noe mindre enn når 200 mennesker går med bøsse og besøker alle husstandene i området. Men likevel kjempebra, og tusen takk for innsatsen til alle involverte! (Og det er fortsatt anledning til å gi!)

Oppsal menighet ønsker også i år å bidra til Kirkens Nødhjelps innsamlingaksjon før påske. Fasteaksjonen er en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden.

Fasten varer i 40 dager fra askeonsdag. For hver krone som er samlet inn kan vi hjelpe de som trenger det aller mest. Til sammen har det så langt blitt samlet inn 1,2 milliarder kroner til fasteaksjonen.

De siste årene har innsamlingsresultatet fra Fasteaksjonen ligget på rundt 35 millioner kroner. Det utgjør omtrent en tredjedel av Kirkens Nødhjelps årlige innsamlingsbudsjett. Mens mange av tilskuddene til Kirkens Nødhjelps arbeid er øremerket til bestemte formål som er avhengige av skiftende politiske prioriteringer, er gavene fra Fasteaksjonen frie midler. Dette gir organisasjonen større forutsigbarhet, fleksibilitet og muligheter til å igangsette store nødhjelpsoperasjoner når katastrofer inntreffer.

Oppsal menighet har de siste årene vært en av menighetene i landet som har samlet inn mest penger under fasteaksjonen. Vi håper å kunne bidra sterkt i år også, selv om aksjonen kun foregår digitalt i år. Betaler du med vipps, vil bidraget ditt registreres der du har bostedsadresse, og vi vil dermed kunne ha en indikasjon på hvor mye som samles inn i Oppsal sokn. Oppsal menighet har opprettet en innsamlingsksjon på facebook. Hjelp oss gjerne med å dele aksjonen i sosiale medier:

https://www.facebook.com/donate/134355861344552/


Takk for ditt bidrag, og god fastetid!

Kontaktinformasjon for Oppsal menighet

Oppsal kirke: Solbergliveien 85, 0683 Oslo

Søndre Skøyen kapell: Dalbakkveien 39, 0682 Oslo

Kontoradresse: Solbergliveien 85, 0683 Oslo

E-post: post.oppsal.oslo@kirken.no

Telefon: 23 62 99 60  Telefon- og besøkstid: Man-fre 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"