Anne Bente Hadland er en profilert person i Den katolske kirke i Norge og i det felleskirkelige miljø. Hun har innehatt ulike verv og stillinger, blant annet leder for Oslo katolske bispedømmes Komisjon for rettferdighet og fred, nestleder i den nasjonale komiteen for Jubileum 2000 og medlem av Veiledningrådet for prestestudenter. Dessuten medarbeider i St. Olav - katolsk kirkeblad og Strek. Hun har egen blogg. Og så er hun priorinne ved Sta. Katarinahjemmet fra mars 2015.
Det blir både interessant og utfordrende å høre hva hun har å si om Tro i Oslo fra sitt ståsted i det livssynssamfunnet som øker mest i Norge: Den katolske kirke - og om 2016, som paven har utropt til Barmhjertighetens år.
Vel møtt til alle!
Nedenfor er noen lenker med stoff som kan være av interesse.
Oppdatering etter møtet
I en drøy times samtale kom man inn på mange temaer. Mye var informasjon om Den katolske kirke, og spesielt i Norge, bl.a. at veksten de senere år særlig skyldes innvandring fra Polen, og delvis Vietnam og Filippinene, om ulike trosuttrykk for disse, at bare rundt 10% nå er etnisk norske og den fornyelse innvandrerkulturene har brakt med seg til Den katolske kirke i Norge. I samtalen var en også innom klosterbevegelsen og helgener. Og ikke minst pave Frans og hans mange nye grep innenfor Den katolske kirken. Bl.a. har han lansert Barmhjertighetens år hvor han vil bringe kirkens folk ut av komfortsonen ved å forsøke å nå mennesker som lever under vanskelige forhold. Men samtidig gjøres dette ikke til ren sosialetikk, han blander alltid omvendelse inn. Og dette føres videre: "Det må omvendelse til for å ta vare på miljøet". Gjennom Barmhjertighetens år forsøker pave Frans å finne åpninger i menneskers liv, finne de myke punktene, svakhetene, hvor vi kan være åpne for møte med Gud.
Nedenfor er noen bilder fra samtalekvelden.