Sett deres preg på bryllupet

For all del, det skal ikke være en byrde, enda noe som skal fikses og ordnes og planlegges. Men i samarbeid med prest og kirkemusiker kan dere sette deres preg på bryllupet. Se gjennom listen nedenfor og la dere inspirere.

Pynting av (kirke-)rommet

Dere kan pynte kirkerommet, eller sakristiet i Haugerud kirke, kjøpe blomster dere liker for eksempel. Husk også at det om sommeren ofte er flere bryllupsfeiringer på en og samme dag, spør om det, så kan dere kanskje avtale med de andre og snakke om pynting.

Valg av musikk

Ønsker dere spesiell musikk til inngangen og/eller til utgangen, har dere lyst å engasjere flere musikere, har dere venner eller bekjente som vil bidra med musikk, så er dette helt fint. Ta kontakt med kirkemusikeren i god tid, da kan dere avtale detaljene og kan også snakke om øving. For all del, snakk gjerne også om valg av salmer!

Brudefolkenes inngang

Skikken at far kommer opp kirkegulvet for å "overlevere" sin datter til en ny familie lever fortsatt. Brudeparet kan vel så godt komme inn sammen.

Dette er den gamle kirkelige ordningen, åpent for alle, og et uttrykk for at to mennesker kommer selv til kirken for å ordne sitt samliv. Igjen, ikke alene, i prosesjonen sammen med dem er det plass for flere, for forloverne, brudepiker og brudesvenner.

Skriftlesninger

Det skal leses fra Bibelen. Og i ordningen for vigsel finnes en rekke forslag, men i praksis står hele Bibelen til disposisjon. Hva passer til deres bryllup, er det et tema som betyr noe spesielt for dere? Hva vil dere legge vekt på? Er det noen i bryllupsfølget som vil delta med skriftlesning, er det ønsket av dere?

Ekteskapsløftene

Vil dere svare med "Ja" på to spørsmål hver? Eller vil dere selv fremsi løftene til hverandre? Vil dere overrekke ringer til hverandre?

Forbønn for paret

Paret kneler under forbønnen. Her kan en velge mellom forskjellige bønner, en kan også tilføye en fritt formulert bønn. Det kan også tennes lys under forbønnen. Hvem tenker dere skal være med på det, er det andre enn presten dere ønsker skal være med under håndspåleggelsen og bønnen?

Musikk/symbolhandlinger

Som nevnt ovenfor er musikken en viktig del av seremonien. Etter at ekteskapet er inngått kan andre medvirke med musikk, lesning eller andre kulturelle innslag. Det kan her åpnes for elementer som åpner for innslag som understreker parets bakgrunn, deres ønsker, drømmer og håp. Der den ene av dere har en annen kirkelig tilhørighet enn Den norske kirke, kan det her åpnes for deltakelse fra vedkommende kirkesamfunn.

Mange muligheter - ikke for å ta motet fra dere, men for å gi noen glimt. Snakk med presten, det finnes en løsning for det aller meste.

Kontaktinformasjon for Østre Aker og Haugerud menighet

Menighetskontoret ligger i Haugerud kirke. Kontoret er normalt åpent tirsdag-fredag kl. 10-14.
Besøksadresse: Haugerud kirke Haugerudsenteret 47, 0673 Oslo. Postadresse: Postboks 33 Haugerud, 0616 Oslo.

Telefon: 23 62 97 40

E-post: post.oah.oslo@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"