Ny bruk for Sofienberg kirke

Oslo bispedømmeråd og Kirkelig fellesråd i Oslo har gjort vedtak om kirkebruksplanen for Oslo. Innstillingen er lagt frem av en styringsgruppe bestående av representanter fra Biskopen, Oslo bispedømmeråd og Kirkelig fellesråd. Innstillingen ble behandlet i Kirkelig fellesråds møte 6. desember 2018 og i Oslo bispedømmeråds møte 17. desember 2018.

Vedtak Kirkelig fellesråd: Paulus kirke er soknekirke i Paulus og Sofienberg sokn. Sofienberg kirke fristilles for utleie. Fellesrådet er ansvarlig for utleie av kirken. Det forordnes ikke gudstjenester i Sofienberg kirke, men ikke-forordnede gudstjenester og annen menighetsaktivitet kan fortsatt finne sted i begrenset grad etter en oppsatt plan. Planen utarbeides av fellesrådet i samarbeid med menighetsråd og bispedømmeråd.

Oslo bispedømmeråd la til en presisering til vedtaket om Sofienberg kirke, der de løftet frem at ”leietakere som bidrar til å utvikle kirkemusikalsk aktivitet prioriteres”.

Menighetsrådet i Paulus og Sofienberg har argumentert og mobilisert for at Sofienberg kirke omgjøres til en byomfattende spesialkirke for klassisk basert musikkutøvelse og undervisning. Styringsgruppa skriver: ” Styringsgruppen støtter menighetsrådets strategiske tenkning om å utvikle og bruke Sofienberg kirke der den har sin særlige styrke – utleie innen musikalsk virksomhet”. Se gjerne: http://klassiskmusikk.com/opprop-for-sofienberg-kirke-som-musikkarena/. Menighetsrådet er i samtaler med KfiO om hvordan organisering og bruk av Sofienberg kirke skal være.

For Paulus og Sofienberg betyr dette at alle forordnede gudstjenester forrettes fra Paulus kirke fra april 2019, med siste ordinære gudstjeneste i Sofienberg søndag 24. mars.

Kirkebruksplanen vektlegger at Kirken må utnytte de samlede ressursene på en mest mulig strategisk og økonomisk måte. Bispedømmerådet og fellesrådet mener at den vedtatte planen bidrar til begge deler, ifølge en pressemelding fra Oslo bispedømmeråd og Kirkelig fellesråd i Oslo. Noen av kirkene skal delvis benyttes til gudstjenester og menighetsaktiviteter. Kirkelig fellesråd, bispedømmerådet og det lokale menighetsrådet skal ha samtaler om utvikling av profilen til flere av de fristilte kirkene. Konklusjonene kan legge føringer for foretrukne leietagere. I alt fem kirker i Oslo skal avvikles som soknekirker. Kirkene som skal avvikles er Klemetsrud, Bakkehaugen, Iladalen, Lilleborg og Sofienberg.

Kontaktinformasjon for Paulus og Sofienberg menighet

Paulus og Sofienberg kirker:
Paulus kirke ligger i Thorvald Meyers gate 31 ved Birkelunden på Grünerløkka. Sofienberg kirke er lokalisert ved Rathkes gate 18 ved Sofienbergparken.

Gavebidrag til menighetens arbeid:

Orgnr. 914.514.361
Kontonummer gavekonto: 1506.24.57756
Vipps valgfritt beløp, merk med gave til: #88863

Menighetens kontoradresse:
Helgesensgate 64, 0558 Oslo

Telefon:23 62 92 50
Telefon og besøkstid:Tirs-Fre 10-14
E-post: post.paulussofienberg.oslo@kirken.no 

Faktura:
EHF-faktura: Org.nr: 914802520, Visma Aksesspunkt
E-post: fakturamottak.paulus.sofienberg.oslo@kirken.no

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"