Konfirmant 2020

Praktisk informasjon for konfirmantåret 2020

Kommende konfirmantopplegg:

 

Konfirmantdag i Ris:

6.- 7. juni. Vi hadde fra før satt av hele søndag 7. juni til konfirmantsamling for alle 171 konfirmantene – det lar seg ikke gjøre. Isteden legge vi opp til at hver leirgruppe samles tre timer:

 

  • Lørdag 6. juni kl. 11:00- 14:00: Vinterleir
  • Lørdag 6. juni kl. 15:00- 18:00: Sommerleir 1
  • Søndag 7. juni kl.12:00- 15:00: Sommerleir 2
  • Søndag 7. juni kl. 16:00- 19:00: Sommerleir 3

NB: Opplegget varer altså i 3 timer, og det vil ikke bli servert mat under samlingen (pga. smittevernreglene). Så det er viktig at dere ikke kommer sultne – da går det galt ;-) Spis en god frokost/ lunsj før dere kommer. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, må dere gi oss beskjed om dette så snart som mulig – og da med hvilket tidspunkt dere heller kan komme på. Vi kan ikke overstige 50 deltagere på hver samling, derfor er dette viktig. Og NB: De samme smittevernreglene vil gjelde på samlingene som ellers i samfunnet. Dvs. at dersom du eller noen i husstanden din er forkjølet eller syke, kan du ikke komme. Gi da beskjed om dette.

 

"Bo-hjemme-leir" i Ris: 

Vi er flere ansatte i staben samt ungdomsledere som sammen skal gjøre leirene til en god og minnerik opplevelse for og med konfirmantene. Samlingene foregår på Ris og ved/i Holmenkollen kapell og konfirmantene sover hjemme. Det detaljerte programmet får konfirmantene på leir. Faktura for leiravgift blir sendt ut i juni.

Juni 1: 22.-25.juni

Juni 2: 29.juni-03.juli

Augustleir: 03.-06.august 

Mandag

Tid: 13.45-22.00

Oppmøte: Ris menighetshus

 

Tirsdag

Tid: 13.45-22.00

Oppmøte: Ris menighetshus

 

Onsdag

Tid: NB: 13.00-22.00

Oppmøte: NB: Holmenkollen kapell

 

Torsdag

Tid: 13.45-22.15

Oppmøte: Ris menighetshus

 

 

 

Mat

Det blir servert middag hver dag og kveldskos med boller/kake o.l. Dersom du har behov for litt ekstra – ta gjerne med nistepakke.

Ta med: Vannflaske

                Skrivesaker

                Konfirmantbibel

                Klær til å være ute i

                Ekstra skift 

 

 

Øvrig informasjon:

  • Oppmøtekrav til gudstjenestene: Det er et krav om oppmøte på til sammen åtte gudstjenester i løpet av konfirmanttiden. Noen er godt i gang med oppmøtet, andre mangler en hel del. Når vi kommer til slutten av juni, vil det igjen bli avholdt gudstjenester i Holmenkollen kapell gjennom hele sommeren, og da er det bare å møte opp! Dersom noen ser at det blir vanskelig å få med seg åtte gudstjenester, gir dere beskjed om dette, så ser vi om vi kan finne løsninger. Det er selvfølgelig også anledning til å delta på gudstjenester andre steder i landet, der man måtte befinne seg på ferie. Husk å få med en bekreftelse på deltagelse fra kirken dere besøker, enten fra presten, kirketjeneren eller andre. Ikke glem at det også er gudstjenester i fjellkirker/ kapeller, og i Sjømannskirker dersom dere skal utenlands.

 

  • Ministranttjenesten: Det blir umulig å gjennomføre den planlagte ministranttjenesten for dere konfirmanter. De fleste skulle jo vært gjennomført nettopp i den perioden vi har lagt bak oss. Det er beklagelig! Vi har dessverre ikke mulighet for å ha ministranter på sommergudstjenestene i Holmenkollen kapell, men hvis noen fortsatt ønsker å være ministranter tar dere kontakt med oss. Da kan vi setter dere opp på ministranttjeneste når de vanlige gudstjenestene begynner igjen etter sommerferien. Men kravet om minst én ministranttjeneste bortfaller.

 

Konfirmasjonsgudstjenestene:

Vi planlegger også at konfirmasjonsgudstjenestene i september skal gå som planlagt. Slik det ser ut nå er vi forsiktige optimister, og vi legger planer for å gjennomføre alle gudstjenestene med ulike smittevernscenarier. Så vi satser på at det skal gå bra. Samtidig må vi be om forståelse for at vi ikke kan love noe, men vi skal gjøre vårt aller ytterste for at selve konfirmasjonen skal kunne gjennomføres på den datoen som er bestemt for den enkelte konfirmant. Det som ikke er usannsynlig, er at tidspunktet kan bli forskjøvet – selv om datoen er den samme. Det avhenger av hvor mange som får lov å delta på gudstjenester i september, og om det blir behov for å sette opp flere gudstjenester, slik at alle blir konfirmert på den datoen som er bestemt. Dette må vi naturligvis komme tilbake til når vi ser hvordan smittesituasjonen utvikler seg.

Kontaktinformasjon for Ris menighet

Ris kirke ligger i Risbakken, med Ris menighetshus rett ved siden av.

Kontoradresse:

Risbakken 1, 0374 Oslo 

E-post: post.ris.oslo@kirken.no

Telefon: 23 62 94 70

Kjernetid på telefon:

Man-fre kl. 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"