Konfirmasjon 2018

Konfirmasjon i kirken handler om å utforske kristen tro og livets store spørsmål. Du er velkommen til konfirmasjon i kirken uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig. I konfirmasjonstiden får du lære mer om Gud og deg selv. Vi snakker om livet – på godt og ondt. Samtidig får du mange nye opplevelser. Bli med på en spennende reise frem til den høytidelige konfirmasjonsdagen!

HVA ER KONFIRMASJON?

Ordet konfirmasjon kan bety både «å bekrefte» og «å gjøre sterk». Konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne og å styrke hver enkelt konfirmant. Det forutsettes ikke noen bekjennelse fra konfirmantens side. Det viktigste med konfirmanttiden er å bli bedre kjent med den kristne tro, der Gud sier ja til oss mennesker og vil være en del av våre liv.

Informasjon for deg som skal bli konfirmant i Røa og Sørkedalen

DETTE ER NOE AV DET DU FÅR VÆRE EN DEL AV SOM KONFIRMANT I RØA OG SØRKEDALEN MENIGHETER: 

Undervisning 

Som konfirmant blir du en del av ei undervisningsgruppe. Temaer vi skal utforske sammen er blant annet: Hvor kommer jeg fra? Hva skal jeg bruke livet til? Finnes Gud? Vennskap og menneskeverd. Sorg og glede. Miljø og rettferdighet. Hvordan kan jeg bety noe for andre? Hvem er Jesus?

Det er undervisning på torsdager

Gudstjenester

I løpet av konfirmasjonstiden skal du få bli bedre kjent med Røa og Sørkedalen menigheter gjennom deltakelse på gudstjenester.

Solidaritetsaksjoner

Vi skal sammen gjøre Oslo og verden til en litt bedre sted, gjennom solidaritetsaksjonene Operasjon Ved og Kirkens Nødhjelps innsamlingsaksjon.

Leir

Vi drar på leir noen dager i vinterferien.  Leir er sosialt og lærerikt med morsomme aktiviteter inne og ute, temasamlinger, underholdning, kveldssamlinger og mye mer! Vi ønsker å gi deg gode opplevelser sammen med venner og ledere.

Musikal

Som samtalegudstjeneste setter vi sammen opp en musikal, hvor det blir mulig å være skuespiller, synge, danse, spille i band m.m.

EN KONFIRMANTTID FOR ALLE

Uansett funksjonsevne har alle rett til en god konfirmanttid. Er det behov for individuell tilrettelegging, ta kontakt så snart det lar seg gjøre.

 JEG ER IKKE DØPT - KAN JEG KONFIRMERES?

Du er velkommen til å delta i konfirmantopplegget selv om du ikke er døpt. Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende konfirmasjonsgudstjenesten. Hvert år er det flere konfirmanter som blir døpt.

KONFIRMASJONSDAGENE 2018

Sørkedalen kirke: Lørdag 19. mai, primært for de som tilhører Sørkedalen menighet.

Røa kirke: Lørdag 26. og søndag 27. mai

SLIK MELDER DU DEG PÅ SOM KONFIRMANT:

Fyll ut påmeldingsskjema (se dokument nederst på siden). Send utfylt påmeldingsskjema og eventuell dåpsattest eller fødselsattest på epost til post.roa.oslo@kirken.no eller pr. post til Røa menighet, Nordengveien 7b, 0755 Oslo (merk "konfirmasjon 2018")

Har du spørsmål; ta kontakt  på mail post.roa.oslo@kirken.no eller tlf. 23629430.

Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

Med vennlig hilsen Røa og Sørkedalen menigheter  v/ kapellan Maria Paulsen Skjerdingstad og menighetspedagog Åse Kristine Norlund.