Orgelkonsert Påskeaften

Orgelkonsert Påskeaften 3. april

 

Velkommen til dagens lille konsert fra Sagene kirke!

 

Det er påskeaften, en helligdag sprengt inn mellom to helligdager som hver på sin måte representer to ytterpunkter i den kirkelige helligdagskalender; langfredag og påskedag. Et kvantesprang fra det mørkeste mørke til solens mest intense lys; en bevegelse fra dramatisk død til seierrik oppstandelse. I dag er det tid for hverken sørgemusikk eller festmusikk. Men hva da? I Sagene kirke har vi et unikt historisk orgel bygget av Albert Hollenbach til kirkens åpning i 1891. Som et av få gjenværende Hollenbachorgler i Europa lar  vi Hollenbach med sine norske samtidskomponistvenner få prege dagens konsert. Christian Cappelen var domorganist i Oslo og en nær venn av Hollenbach. Cappelen var konsulent for Sageneorgelet og var nok en av de første som satt på orgelkrakken i 1891. Johannes Haarklou hadde vært menighetes organist i flere år, men var i 1891 tjenestegjørende i en annen Oslo kirke. Men spor har han satt i lokalmiljøet. Og en hyppig gjest er hans musikk i våre gudstjenester og på våre konserter. Per Steenberg er i generasjonene etter Cappelen og Haarklou. Etter studier i Leipzig var han trofast ved to orgelkrakker i hovedstaden, Vålerenga og Markus kirker. Steenberg var godt kjent med den tysk romantiske orgeltradisjon, og en spesialist på kontrapunktiske komposisjonsformer. Dette kjennetegner all hans produksjon.

 

Konsertprogrammet i dag er på mange måter et slags intermezzo, ikke er det lenger langfredag og straks er det påskedag. Det er en slags forventningsfull stillhet i rommet, det er sorg og det er noe på gang fordi vi vet hva som skal skje. Kanskje disse stykkene rommer akkurat dette...

 

Morgengudstjenestene sendes i opptak. 

 

Vel møtt til Sagene kirke.

Kontaktinformasjon for Sagene og Iladalen menighet

Kontoradresse: Ila kirke,
Søren Jaabæksgate 5, 0460 Oslo. 

Sagene kirke ligger i Dannevigsveien 17.

E-post: post.sageneogiladalen@oslo.kirken.no
Telefon: 23629290 
Telefon- og besøkstid: Man-Tor 10-14

VIPPS:
Sagene og Iladalen menighet: 76607
Orgelfondet: 513005

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"