Konfirmant 2020 - informasjon om samlinger

Her finner du oppdatert informasjon om konfirmantopplegget som ble utsatt fra 2020: Konfirmantleir og konfirmasjonsgudstjenester i mars og mai.

Informasjon fra 4. februar.

Kjære konfirmanter og konfirmantforeldre!

Takk for de tilbakemeldingene dere ga i spørreskjemaet vi sendte ut! Nå har vi kommet fram til en ny plan for våren. Vi lar dere velge mellom tre alternativer for KONFIRMANTLEIR. Vi setter også opp to onsdager med FYSISKE SAMLINGER for alle. Vi ber dere lese informasjonen og melde konfirmanten på ett av alternativene for leir.

Etter at byrådet åpnet for organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge, har våre overordnede i kirken i Oslo trukket tilbake beskjeden om at vi ikke kan ha fysiske samlinger. Det er frustrerende å få kontrabeskjed, men samtidig en lettelse å få lov til å møte konfirmantene snart igjen.

FYSISKE SAMLINGER FOR ALLE

 • Konfirmantsamling i Skøyen kirke onsdag 17. februar kl 18–21. Her skal vi lage gudstjeneste sammen, og filme den. Den skal sendes på Youtube som menighetens gudstjeneste søndag 28. februar. (Det er ikke samling søndag 28. februar.)
 • Konfirmantsamling i Skøyen kirke onsdag 10. mars kl 18–21. Her skal vi blant annet øve til konfirmasjonsgudstjenestene, slik at vi vet godt hva som skjer på selve konfirmasjonsdagen. Vi vil også ta gruppefoto av alle konfirmantene – så godt vi får det til med avstand mellom hverandre. Samlingen er både for de som har konfirmasjon i mars og de som har konfirmasjon i mai.

TRE ALTERNATIVER FOR LEIR
Tilbakemeldingene på spørreskjemaet var gode og varierte. Det gjør at vi tror at konfirmantene kan fordele seg godt ut over alternativene våre.

De tre alternativene er åpne for alle konfirmantene, uavhengig av om konfirmasjonsdagen er i mars eller mai, og uavhengig av hva dere svarte i spørreskjemaet.

Vi ber dere melde på konfirmanten til det ønskede alternativet innen onsdag 10. februar, ved å sende e-post til Asbjørn.

 • HOVEDALTERNATIV: Påskeleir lørdag 27. – tirsdag 30. mars.
  Vi er fortsatt optimister og håper at vi kan reise til Vats i Ål. Nå planlegger vi å reise fra Skøyen lørdag morgen, og komme tilbake tirsdag ettermiddag. På en slik leir kan vi ha gode opplevelser sammen, og skape veldig gode rammer for godt fellesskap og interessant læring. Det er også gode forhold for ski og aking i Skarslia skisenter (se skarslia.no). De som vil kjøpe heiskort eller leie utstyr, får halv pris på det. Det er også muligheter for langrenn og inneaktiviteter for de som ikke vil i bakken.
  På grunn av at vi må ta så mange forbehold, har vi en backup-plan. Dersom vi ikke kan reise til Ål, gjennomfører vi påskeleiren som en bo-hjemme-leir i Skøyen kirke. Det vil si at det blir samlinger i Skøyen kirke og aktiviteter inne og ute på dagtid og kveldstid, mens alle bor hjemme hos seg selv. Når vi har bo-hjemme-leir som backup, innebærer det at familiene må planlegge for at konfirmanten kan bli boende hjemme disse dagene.
  Basert på spørreundersøkelsen, tror vi at rundt 30 konfirmanter vil bli med på påskeleir 27.–30. mars. Alle som melder seg på, får være med.
  Prisen for påskeleir på Ål vil være 2500 kr, som planlagt. Dersom konfirmanten ønsker påskeleir, men det er vanskelig å betale, ta kontakt med meg. Om leiren blir flyttet til Skøyen kirke, blir prisen redusert.
 • ALTERNATIV 1: Bo-hjemme-leir i vinterferien, 20.–24. februar.
  Våre overordnede i kirken i Oslo ga kontrabeskjed, og dermed er det åpent for bo-hjemme-leir i Skøyen kirke i vinterferien. Det blir samlinger og aktiviteter lørdag til onsdag. Lørdag kl 15–20, søndag kl 9–14, og mandag til onsdag kl 10–16. Vi kommer til å være mye utendørs, med lek og fysiske aktiviteter.
  Basert på spørreundersøkelsen, tror vi at rundt 10 konfirmanter vil bli med på bo-hjemme-leir i vinterferien. Alle som melder seg på, får være med.
  Prisen for bo-hjemme-leir i vinterferien vil være 800 kr, som skal dekke matkostnader. Som alltid kan vi avtale støtteordninger.
 • ALTERNATIV 2: Bo-hjemme-leir i påskedagene, 1.-4. april.
  Tidligere hadde vi påskeleir i kirken som et alternativ for alle konfirmantene, og vi gleder oss til å kunne tilby alternativet igjen. Bo-hjemme-leiren fra skjærtorsdag til første påskedag tar oss med dypt inn i påskens dramatiske fortelling, ved at konfirmantene får være med å lage gudstjenestene for hver dag. Det blir også mange andre aktiviteter både inne og ute.
  Basert på spørreundersøkelsen, tror vi at rundt 10 konfirmanter vil bli med på bo-hjemme-leir i påskedagene. Vi kan ikke være flere enn 12 konfirmanter på dette alternativet.
  Prisen for bo-hjemme-leir i påskedagene vil være 800 kr, som skal dekke matkostnader. Som alltid kan vi avtale støtteordninger.

Vi har forståelse for at mange konfirmantfamilier allerede har lagt planer for påskeferien, og lagt nye planer for vinterferien. Ved å tilby tre alternativer håper vi likevel å kunne gi et godt tilbud til alle konfirmantene.

PÅMELDING
Jeg ber dere svare på e-post til Asbjørn innen onsdag 10. februar hvilket alternativ konfirmanten vil være med på.

Konfirmasjonsgudstjenester i mars og mai

Vi har flyttet en del av konfirmasjonsgudstjenestene til mai, mens noen vil bli gjennomført i mars som planlagt. Konfirmantforeldrene har fått e-post om dette.

Kontaktinformasjon for Skøyen menighet

Skøyen kirke ligger i Skøyenveien 43.
Inngang til kontorene og parkeringsplassen er på nedsiden av kirken, nederst i Guldbergsvei.

Kontoradresse:
Skøyenveien 43, 0375 Oslo

E-post: post.skoyen.oslo@kirken.no
Telefon: 23 62 94 10 
Telefon- og besøkstid:
man - tir og tor - fre: kl. 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"