Dåpssamtale

Alle som velger dåp, inviteres til dåpssamtale i den menigheten de hører til i, altså der de bor. Uten tvil finnes ingen tro. Velkommen til en samtale om livet.

I forkant av dåpen tar presten kontakt for å avtale dåpssamtale. Samtalen kan skje i kirken eller hjemme hos dåpsfamilien, alt etter hva som passer best.

Alle som bor i Torshov og Lilleborg menighet blir kontaktet om dåpssamtale av oss. Dette gjelder også de som velger å døpe barnet sitt i en annen menighet eller et annet sted i landet. Dåpssamtalen finner uansett sted der dere hører til, og det er i den kirken som ligger der dere bor.

 

Dåp- ikke dåp?

Lurer du på om barnet ditt skal bli døpt? Det finnes flere måter å feire at et barn er kommet til verden på. Dåpen er kirkas livsfest!

Mange tenker mye på, og diskuterer om de skal ha dåp eller ikke. Noen synes der er en utfordrende tanke å velge dåp på vegne av barnet, siden det ikke kan velge selv. Samtidig tar foreldre alle andre valg for barna sine før de blir store nok til å kunne velge på egenhånd, det er en del av foreldreansvaret. Dåpen fratar ikke barnet bestemmelsesrett over eget livssyn. Men dåp gjør kanskje terskelen lavere når man en gang skal velge om man vil konfirmeres, og hva slags konfirmasjon man ønsker. Dåpen kan gi et grunnlag for at barnet kan ta et valg om egen tro senere i livet.

Her i Torshov og Lilleborg menighet ønsker vi å ta foreldres spørsmål om dåp, tvil og tro på alvor, og oppfordrer deg som ønsker en samtale til å ta kontakt med en av prestene våre. En samtale om dåp er helt uforpliktende, og kan vær en god måte å sortere tanker og følelser knyttet til dåp, tro, tvil, gudsforståelse og tradisjon.

Kontaktinformasjon for Torshov og Lilleborg sokn

Besøks- og postadresse:

Torshov kirke 

Åsengata 25

0480 Oslo

Epost:
post.torshovlilleborg.oslo@kirken.no 

Telefon:
23 62 92 10

Gavekonto:
1506.21.80614

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"