Døp hos oss!

Lilleborg kirke har en døpefont som lyser og får vannet til å glitre. Om du ønsker dåp for barnet ditt i lokalmiljøet, anbefaler vi dåp i Lilleborg kirke. Dåpen er kirkas livsfest, velkommen til å feire den hos oss!

Det finnes flere måter å feire at et barn er kommet til verden på. Dåp er en av dem! I kirka døper vi barn fordi alle mennesker, store og små, er ønsket og elsket av Gud. Dåpen er kirkas livsfest. I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du går frem om du ønsker dåp i Torshov og Lilleborg menighet.

Å velge kirke

Det er vanligst å døpe barnet i kirka der en bor. Vi ønsker varmt velkommen til dåp i Lilleborg kirke! Torshov kirke ser fortsatt ut som en byggeplass, og det vil den gjøre en stund til. Noen velger å ha dåp i en annen kirke, som oftest på stedet de selv har vokst opp. I de tilfellene må man både gjøre avtale med kirka der dåpen skal finne sted og med Kirketorget i Oslo (kontaktinformasjon finnes lenger nede i artikkelen).

Dåp eller ikke dåp?

Noen synes det er utfordrende å velge dåp på vegne av barnet, siden det ikke kan velge selv. Samtidig tar foreldre alle andre valg for barna sine før de blir store nok til å kunne velge på egenhånd.  I Torshov og Lilleborg menighet ønsker vi å ta spørsmål om dåp, tvil og tro på alvor, og vi oppfordrer deg/dere som ønsker en samtale om slike tema til å ta kontakt med en av prestene våre. En samtale om dåp er uforpliktende.

Inkluderende fellesskap

I Torshov og Lilleborg menighet er alle mennesker velkommen, uavhengig av kjønn, alder, identitet, seksualitet/legning, sivilstatus og økonomi.

Faddere

Å være fadder er å være valgt til dåpsvitne og til å være en viktig voksenperson i barnets liv, også på troens område.  Alle dåpsbarn skal ha minst to faddere. Fadderne må være fylt 15 år og være medlem av Den norske kirke eller tilhøre kirkesamfunn som godtar barnedåp. Foreldre kan ikke selv være faddere.

Dåpssamtale

Før dåpssøndagen møtes vi til en samtale i Lilleborg kirke. Det finnes to typer dåpssamtale. En kan ha egen samtale med prest eller komme på felles dåpssamling i Lilleborg kirke onsdager kl. 15.

Veien fram mot dåp:

  1. Finn en aktuell søndag for dåp og ta kontakt med Kirketorget på telefon 23 62 90 09 eller epost kirketorget.oslo@kirken.no eller digitalt på https://kirken.no/nn-NO/fellesrad/kirkeneioslo/dap2/registrer-dao/
  2. Vi kontakter deg om dåpssamtale. Du vil få informasjon om tidspunkt tilsendt på epost eller via telefon.
  3. Møt opp i kirka på dåpsdagen 30 minutter før gudstjenesten begynner. De aller fleste gudstjenester starter søndag kl. 11.

Våre prester svarer gjerne på spørsmål om dåp. Kontaktinformasjon finnes nedenfor.

Velkommen til dåp!

Kontaktinformasjon for Torshov og Lilleborg sokn

Besøks- og postadresse:

Torshov kirke 

Åsengata 25

0480 Oslo

E-post: 
post.torshovlilleborg.oslo@kirken.no 
Telefon: 23 62 92 10

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"