Korona – nye retningslinjer for smittvern

Oslo Bispedømmeråd og Kirkelig Fellesråd kom ut med nye anbefalinger til alle menigheter i Oslo tirsdag 27. okt, i tråd med Regjeringen og Byrådets innskjerpinger, som gjelder fra nå og til 6. desember. Oslo domkirke og Trefoldighetskirken tar disse til etterretning.

I denne perioden kan vi fortsatt åpne dørene for 200 mennesker, til gudstjenester og konserter. Det er vi glade for! Vi fortsetter med navn- og plassregistrering som tidligere. Munnbind anbefales nå fra ankomst til en sitter på plassen sin, og når en går ut igjen av kirkerommet. Det nye er også at alle deltakere må sitte på plassene sine under hele gudstjenesten, hvilket betyr at vi i denne perioden ikke kan feire nattverd ved ingen av våre gudstjenester i sognet. Det vil ikke være anledning til lystenning under gudstjenestene. Liturgene vil i noen gudstjenester tenne lys på vegne av oss alle, dette blir særlig aktuelt på minnegudstjenesten og allehelgensgudstjenesten.

Vi vet at mange synes dette er et tap. For mange er det gudstjenestens høydepunkt å få komme fram og ta imot Guds gaver gjennom vin og brød, og å tenne lys for noe eller noen de tenker særskilt på.

I denne tiden vil vi måtte lene oss inntil andre søyler av Guds nærvær vi har i gudstjenesten, i kirken. Slik som lesningen og forkynnelsen av evangeliet, salmesangen, bønnen- enkeltvis og i fellesskap, orgel- og kormusikken, samværet med troende til alle tider, utsmykningene, stillheten.

I våre hjem kan vi tenne lys, kanskje det blir særskilt viktig i denne mørke tiden vi går inn i?

Vi er allerede trent på å leve med begrensninger og avstand, og med dette kommer en ytterligere innskjerping som krever noe av oss. Men kanskje kan vi oppdage noe nytt også, om troen, håpet og kjærligheten?

Ikke nøl med å ta kontakt og fortell om hvordan dette erfares. Sammen skal vi stå gjennom denne tiden, sammen skal vi være med på dugnaden for liv og helse, og håper på endring i situasjonen inn mot jul.

Hilsen staben i Oslo domkirkes sokn.

Kontaktinformasjon for Trefoldighet

Kirken: Akersgata 60, 0180 Oslo 
Kontor: Frimannsgate 20, 0165
Post: Karl Johans gate 11, 0154 Oslo


VIPPS: Gaver #36617, Kirkeoffer #610850 
Kontonr: 1503 40 67659, merknad: Trefoldighet

Domkirkekontorets åpningstider:
mandag-fredag 10-14
E-post: post.domkirken.oslo@kirken.no
Telefon: 23 62 90 10

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"