Midtøstenforum tirsdag 29.8.: «Israel-Palestina som et europeisk problem»

I samarbeid med Uranienborg menighet inviterer GODGAVE.no til Midtøstenforum tirsdag 29. august kl. 19 på Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Denne kvelden er det foredrag ved Yahav Zohar, med kommentar ved Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

GodGave logo

Denne kvelden innledes med foredrag av Yahav  Zohar og Sigurd Falkenberg Mikkelsen, «Israel – Palestina som et europeisk problem», før det åpnes for spørsmål og samtale. Arrangementet er gratis.

Vi vil se på den israelsk-palestinske konflikten som et resultat av europeisk politikk, og det internasjonale samfunnets rolle som har skapt og opprettholder konflikten og den politiske ubalansen. Dagens Israel og De palestinske selvstyremyndighetene er begge avhengige av Europa. Spørsmålet er om og hvordan Europas engasjement kan endres til det bedre.

Yahav Zohar er turguide, oversetter, redaktør og aktivist, basert i Jerusalem. Han er opptatt av å knytte mennesker sammen, på tvers av murer og skillelinjer. Yahav Zohar er opptatt av nyere og gammel historie, og søker en narrative som ivaretar og respekterer rettighetene til alle som bor i landet.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent i 5 år. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningkrise.

NB! Meld gjerne din interesse via GodGave.no sin facebookside: https://www.facebook.com/events/1905483236390747/.

Velkommen!

Kontaktinformasjon for Uranienborg menighet

Uranienborg kirke ligger på Uranienborghøyden rett bak Slottet. Ta 19-trikken fra Majorstua eller Nationaltheateret t-banestasjoner og gå av på Briskeby. Kirken ligger rett ved skolen.

Kontoradresse:
Daas gt 19, 0259 Oslo

E-post: post.uranienborg.oslo@kirken.no.
Telefon: 23 62 90 80. 
Telefon- og besøkstid: Tirs-Tors 10-14