Uranienborg språkkafé høsten 2020

Uranienborg språkkafé er et sted hvor flyktninger bosatt i bydel Frogner kan treffe norsktalende og øve på å snakke norsk. Språkkaféen arrangeres annenhver mandag i menighetshusets store sal kl. 18.30–20.00. Velkommen!

På grunn av den nasjonale smittesituajsonen har arbeidsutvalget i språkkafeen bestemt at kaféaktivitetene tar pause inntil videre.

De siste årene er det bosatt mange flyktninger i bydel Frogner, både enslige og familier. Alle får tilbud av kommunen om et toårig introduksjonsprogram. Et av de viktigste målene med programmet er at flyktningene skal lære norsk, men mange opplever at det er vanskelig å bli kjent med nordmenn og få praktisert språket. Vi representerer et tilbud hvor dette lar seg gjøre. Målet er at vi skal være noenlunde like mange norsktalende (samtalepartnere) som flyktninger (deltakere) på kafeen.

Til nå har vi begrenset tilbudet til flyktninger i bydel Frogner, dels av praktiske grunner, dels fordi vi tror det er en fordel med en avgrenset gruppe. Fra høsten 2019 har vi åpnet tilbudet også for flyktninger fra andre bydeler.

Språkkaféen arrangeres annenhver mandag i menighetshusets store sal kl. 18.30–20.00. Datoene er følgende:

 • Mandag 24. august
 • AVLYST: Mandag 7. september
 • AVLYST: Mandag 21. september
 • AVLYST: Torsdag 24. september: Elvelangs
 • AVLYST: Mandag 5. oktober
 • AVLYST: Mandag 19. oktober
 • AVLYST: Mandag 2. november: Filmkveld
 • AVLYST: Mandag 16. november
 • AVLYST: Søndag 22. november kl. 16-19: Kvinnetreff. Vi hygger oss med mat og prat, og lager dekorasjoner. Barna er også velkommen! Merk tidspunktet!
 • AVLYST: Mandag 30. november
 • AVLYST: Lørdag 12. desember: Blåtimetur. Vi møtes på trappa foran Majorstuhuset kl. 13 og tar t-banen til Sognsvann. Der tenner vi bål og spiser og steker ostesmørbrød. Husk måendskort og varme klær!
 • AVLYST: Mandag 14. desember

Vil du vite mer om kaféen, last ned de vedlagte PDF-filene eller ta kontakt med Trude Nergård 459 06 757 eller trudebrita.nergard@gmail.com.

Kontaktinformasjon for Uranienborg menighet

Uranienborg kirke ligger på Uranienborghøyden rett bak Slottet. Ta 19-trikken fra Majorstua eller Nationaltheateret t-banestasjoner og gå av på Briskeby. Kirken ligger rett ved skolen.

 

Gavebidrag til menighetens arbeid:
Orgnr. 971.514.361
Kontonummer: 1600.21.66066
Vipps valgfritt beløp, merk med gave til: #10202


Kontoradresse:
Daas gt 19, 0259 Oslo

E-post: post.uranienborg.oslo@kirken.no.
Telefon: 23 62 90 80. 
Telefon- og besøkstid: Tirs-Tors 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"