Bach impro

Praktisk informasjon

Fra:25.9.2020 - kl.20.00

Til:25.9.2020 - kl.21.00

Sted:Kongsberg kirke

Arrangør:Arena Moss og Glogerakademiet

Fredag 25. september kommer et stjernelag av artister på besøk til Kongsberg. Jazzpianist Tord Gustavsen, folkemusikerne Berit Opheim og Gjermund Larsen, Borg vokalensemble og domorganist/dirigent Tore Erik Mohn vil utforsker musikken til Johan Sebastian Bach i Kongsberg kirke.
Hvordan fungerer den musikalske arven etter J.S. Bach som råmateriale for improvisasjon? I Martin Luthers ånd tar prosjektet utgangspunkt i tradisjonen, fornyer den og plasserer den i vår samtid. Som Tord Gustavsen selv sier: «Friheten er like stor som ærbødigheten», og fortsetter: «For meg som musiker er Bach først og fremst en vitamin, jeg trenger en høy dose hver uke. Bach gir en voldsom harmonisk og melodisk energi, melodier som setter seg i øret og ikke vil gå. På en måte er det umulig og ulovlig å utvikle Bach, men det er også et kult utgangspunkt. Ikke for å forbedre – men kommentere, være i dialog med og spille ut ifra. Det ble noe som er mangfoldig, enhetlig, men først og fremst inderlig.”
I dette sjangeroverskridende møtet krysses koraler, salmer og kantater med jazz- og folkemusikkimprovisasjon. Konserten er tidligere fremført bl.a. under Oslo internasjonale kirkemusikkfestival.

Vi følger alle COVID-19 forhåndsregler og legger til rette for trygge konserter for publikum, artister og stab. Vi ber om at alle viser hensyn, holder avstand, sitter med minimum en meters avstand mellom grupper, unngår ansamlinger og bruker antibac.

Vi minner om at man må holde seg hjemme hvis man har symptomer som sår hals, hoste, lett forkjølelse, nedsatt smak eller lukt, eller generelt nedsatt allmenntilstand.
Vi ber også alle om å kjøpe billetter på forhånd!