Påskehilsen fra prosten

Påsken står for døren og for andre gang skal vi legge til rette for en påskefeiring uten tradisjonelle gudstjenester i kirkene vi er så glade i. Kirkene er stengt, men vi ønsker å sende fra kirkene hjem til deg.

 

Institusjonene våre får en påskeandakt som sendes onsdag, torsdag og søndag i påskeuken.

Videre kan vi presentere et spennende og variert program over hele prostiet! Det ligger mye spennende på den enkelte menighets Facebook-side eller hjemmeside. Vi har også samlet aktivitene og de digitale produksjonene her: https://kirken.no/nb-NO/fellesrad/larvik/forsideoppslag/nettkirke_i_paasken/

Jeg vil likevel trekke fram noen eksempler. Du kan få med påskeuken fra ditt nærområde om det blir palmesøndag i Fredriksvern, Skjærtorsdag i Kjose, Langfredag i Tanum og Påskedag i Berg. Eller Sprell Levende gudstjeneste (mest lagt til rette for barn) fra Nanset Palmesøndag og en ny samling i og Tjølling i tett samarbeid med Østre Halsen skjærtorsdag, sending fra Larvik kirke fra langfredag og påskedag. I Lågendalen blir det gudstjeneste fra Kvelde skjærtorsdag og påskedag og innom Hedrum på Langfredag.

I tillegg vil det være ulike aktiviteter både digitalt med f.eks. påskeverksted i Hedrum og Lardal og ulike vandringer ved kirkene.

Vi har også lov til å legge til rette for å ta imot henvendelser fra enkeltmennesker. Noen trenger en å prate med. Noen trenger forbønn og det å få tent et lys. Ta kontakt med din prest, så gjør dere en avtale. Selv om det meste et stengt, fins det også muligheter for å møtes enkeltvis.

Noen kirker vil være åpne for slike enkeltmøter. Det vil være prest til stede i følgende kirker:

  • Larvik kirke langfredag og påskedag kl. 10.30-13.00
  • Fredriksvern kirke langfredag og påskedag kl. 10.30-12.30
  • Tjølling kirke skjærtorsdag kl. 18-19 og påskedag kl.11-12
  • Tanum kirke påskeaften kl. 15-18
  • Kjose 2. påskedag kl. 10-12.

Vi følger smittevernforskriften og bare en kan komme inn i kirken om gangen.

Det gir dyp mening å følge Jesu vei for oss gjennom lidelse, død og oppstandelse slik vi gjør det hver påske. Finn gjerne fram din bibel og les fra et av evangeliene. (du finner tekstene også på www.bibel.no). I år leser vi fra Matteus og Lukas.

Det blir påske i år, også! Den blir annerledes, men det åpner seg også nye måter å være sammen på. Vær med i bønn! Vi søker Gud sammen i bønn.

                Allmektige Far, evige Gud, du som skapte himmel og jord, vi kommer til deg med vår bønn for vårt land og folk, og for alle som er truet av pandemiviruset over hele verden. Takk at Du aldri slumrer eller sover, men at Du våker over våre land og folk, og særlig i krisetider som denne! Amen.

Med ønske om en velsignet påskehøytid!

Sølvi Kristin Lewin, prost i Larvik

Kontaktinformasjon for Larvik kirkelige fellesråd

Postadresse:
Postboks 258, 3251 Larvik

Besøksadresse:
Romberggata 4, 3256 Larvik

Åpningstider for kontoret:
Mandag - fredag 10.00. - 14.00.

E-post:  kirkevergen@larvik.kirken.no

Telefon: 33 17 30 00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"