Ønsker du dåp?

I Den norske kirke blir de fleste døpt som spedbarn, men det er ingen aldersgrense for dåp. Konfirmasjonstiden fører hvert år til at mange unge ønsker dåp.

Dåp av små barn
Dåp er en samling rundt barnet, sammen med familie, venner og de man har nær. Det er en festdag for det nye familiemedlemmet og for det kristne livet.

Dåp av unge
Dåp av unge skjer ofte i vår kirke, særlig i forbindelse med konfirmasjon. Mange som melder seg til konfirmasjon er ikke døpt som barn, og disse blir døpt underveis i konfirmasjonstiden.

Dåp av voksne
Enhver voksen er velkommen til å søke dåp i Den norske kirke. For mange er dette viktig for å kjenne tilhørighet til kirken, både globalt, og til den lokale menighet. Hvis du ønsker dåp, ta kontakt med din lokale kirke. Der vil du få informasjon om hva som er praksis lokalt. Ellers finner du mer informasjon om dåp av voksne på siden for Dåp av voksne.

Vi blir døpt inn i et fellesskap som bæres av troen på en kjærlig Gud, som sier "kom" - til hvert enkelt menneske. Guds nåde og kjærlighet tegnes over vår kropp. Jesu ord «La de små barna komme til meg!» (Mark10,13–16) sies til oss alle, uavhengig av alder. Vi er alle elsket av Gud (Tit 3,4).

I tidlig kristen tid ble mennesker døpt så snart de erklærte sin tro. Noen ganger ble et helt hus døpt – voksne som barn. Etter hvert ble tradisjonen at det nyfødte barnet døpes når det er rundt tre – fire måneder, men både eldre og yngre barn og voksne er velkommen til dåp.

 Kontaktinformasjon for Larvik kirkelige fellesråd

Postadresse:
Postboks 258, 3251 Larvik

Besøksadresse:
Romberggata 4, 3256 Larvik

Åpningstider for kontoret:
Mandag - fredag 10.00. - 14.00.

E-post:  kirkevergen@larvik.kirken.no

Telefon: 33 17 30 00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"