KIRKEVALG 2019

Det er kirkevalg 8. og 9. september 2019. Menighetsrådene har nå godkjent nominasjonskomitéens kandidatlister til årets menighetsrådsvalg. Klikk deg inn på din menighet for å se hvem som stiller til valg.

I kirken skal det være rom for alle. Et stort rom. Høyt til taket. Sterkt fundament. Nye impulser. Gode tradisjoner. Ulike meninger. Ulike veier til tro.

Kirken bygger fellesskap der du bor. Vær med å ta ansvar for fellesskapet og for kirken din!

Mer enn du tror

I Den norske kirke er det rom for mange meninger, og det er rom for ulike veier til tro. I trosfellesskapet er det rom for den troen du har og kanskje for mer enn du tror. Gudstjenester, omsorg for utsatte mennesker, dåp og trosopplæring, konfirmasjon og ungdomsarbeid, kor og kirkemusikk og aktiviteter for barn, viser et mangfold av tilbud - og behov for et mangfold av engasjerte mennesker.

Kirken er til stede overalt i Norge, og vil være til stede i menneskers dagligliv - og ved alle livets begivenheter. Hvordan vil du at kirken skal være? Du har mulighet til å påvirke ved kirkevalget.  

 

Ta ansvar for kirken din

Mange tendenser bryter ned fellesskapet mellom oss mennesker. Kirken trenger ditt engasjement for å motarbeide isolasjon og splittelse. Kirken trenger dine innspill til hvordan vi kan fremme respekt for Guds skaperverk. Kirken trenger folk som kan se enkeltmennesket, inspirert av hvordan Jesus ga verdi til mennesker han møtte.

Kirken din gir mange muligheter for ditt engasjementet. I møtene med folk i ditt nabolag kan dine holdninger og handlinger utgjøre en stor forskjell.

 

To valg

Ved kirkevalget kan du stemme på kandidater til menighetsrådet og til bispedømmerådet/Kirkemøtet.

Menighetsrådet leder menighetens virksomhet der du bor. Som medlem i menighetsrådet kan du ha stor innflytelse på de lokale oppgavene og utfordringene i din kirke, og du kan selv fremme saker du tror på. Menighetsrådets og bispedømmerådets arbeid spenner over mange temaer – bl.a. miljø og rettferdighet, omsorg, gudstjeneste, musikk, misjon, barne- og ungdomsarbeid, samt jus og økonomiforvaltning.

I hvert av de elleve bispedømmene er det et bispedømmeråd. Bispedømmerådet ansetter prester og enkelte andre ansatte i kirken. Medlemmene av bispedømmerådet er også medlemmer av Kirkemøtet, det høyeste organet i Den norske kirke. 

Begge rådene møtes 2-5 ganger i halvåret. Medlemmene velges for fire år.

 

Kandidatlister 

Ved valgene opprettes det en nominasjonskomité som setter sammen en kandidatliste. Det er i tillegg anledning for andre å levere inn egne kandidatlister.

Alle kandidatlister er satt opp i prioritert rekkefølge.

Menighetsrådet skal oppnevne en nominasjonskomité som skal nominere kandidater til menighetsrådsvalget. 

Til bispedømmerådsvalget blir det nedsatt en nominasjonskomité (som består av ett medlem fra hvert prosti i bispedømmet, valgt av representanter fra menighetsrådene) som lager en kandidatliste. I tillegg kan det komme lister fra nomineringsgrupper.  

 

Mangfold og fellesskap

Medlemmene i menighetsrådene og bispedømmerådene har ulik utdannings- og yrkesbakgrunn og mange er også aktive på andre arenaer i lokalsamfunnet. 

Kirken skal være et fellesskap der mangfold og ulikhet er med på å gjøre fellesskapet rikere. Uansett bakgrunn er ditt engasjement en styrke for kirken og menigheten der du bor.

 

Din kirke, ditt valg

Ved kirkevalget i 2015 sa 520 323 kirkemedlemmer sin mening om hvem som skal styre kirken.

Ca. 3,1 millioner nordmenn har rett til å stemme ved kirkevalget 8.-9. september i 2019. 

Mer informasjon om kirkevalget:

Besøk www.kirkevalget.no 

Kontaktinformasjon for Larvik kirkelige fellesråd

Postadresse:
Postboks 258, 3251 Larvik

Besøksadresse:
Romberggata 4, 3256 Larvik

Åpningstider for kontoret:
Mandag - fredag 10.00. - 14.00.

E-post:  kirkevergen@larvik.kirken.no

Telefon: 33 17 30 00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"