Velkommen til "Drop- in dåp" i Nordre Ål kirke søndag 22. november kl. 13.30- 16.30

Har du tenkt å bli medlem i kirka, men ikke fått somla deg til det? Eller har du utsatt barnedåpen pga korona? Nå er muligheten her. Kom innom Nordre Ål kirke å få dåpen gjennomført.

Nordre Ålmenighet inviterer til Drop- in dåp, som et alternativ til dåp i gudstjeneste. Drop- in dåp, har vært forsøkt flere steder i landet og med god respons. Alle merkedager som avholdes i vår tid, være seg dåp, konfirmasjon eller vielse er blitt en kostbar affære.

Vi tilbyr derfor et enklere alternativ til barn eller voksne som ønsker dåp, der dere på forhånd kan ta kontakt med kirkekontoret eller soknepresten eller dere kan bare møte opp i kirken. Der vil dere bli tatt godt imot av våre medarbeidere. Dere vil få en kort samtale med prest for deretter å motta dåp i kirkerommet.

Kaffe og kaker blir servert etter dåpshandlingen. Dagen blir neppe mindre høytidsstemt og minneverdig enn ved en vanlig dåpsgudstjeneste. Det er selvfølgelig også mulig å ta med seg familie og venner både til selve dåpen og til kaffe og kaker.

Dersom man ikke har egen faddere som kan stille på kort varsel, er kirkens medarbeidere villige til å stille som dåpsvitner. Ved bruk av dåpsvitner vil oppfølging av den døpte, ikke tillegges samme vekt som hos faddere. Det er viktig å merke seg at alle er velkomne til dåp, både voksne og barn. Det har i følge statistikken gått litt ned med dåpstallene i Lillehammer menighet. Drop- in dåp er derfor et tiltak vi håper også kan snu en negativ dåpstrend.

De som ønsker å melde fra på forhånd, kan ta kontakt med kirkekontoret: 97991301 eller sokneprest Oddgeir Bolstad : 91246889, mellom 09.00 og 16.00.

PS! Fødselsattest må fremvises. For barn under 15 år må begge foreldre godkjenne dåp.

Vi følger gjeldende smittevernregler, og er du syk kna du desverre ikke komme.

Dåpen

"Det at vi får bære et hjelpeløst barn inn i kirken, der det er ventet er et sterkt vitnesbyrd om hva det kristne evangelium vil si oss. Det finnes et sted i verden hvor vi blir tatt imot, uansett hvor svake vi er, uansett prestasjoner og posisjoner. På en sterk og talende måte forkynner barnedåpen at vårt menneskeverd ikke har sin grunn i hva vi har eller hva vi gjør men i hva vi er: Skapt av Gud, elsket av Gud, oppsøkt av Gud" (Salmeforfatter Svein Ellingsen)

Hjertelig velkommen til liten og stor!

 

Kontaktinformasjon for Lillehammer kirkelige fellesråd

Lillehammer kirkelige fellesråd.

Kontoradresse:

Fåberggata 128,

2615 Lillehammer

E-post: post.lillehammer@kirken.no

Telefon: 61270888

Telefon- og besøkstid: 09-15 (hverdager)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"