BJØRN ARVE BENTSEN - Ny leder av menighetsrådet

- Jo flere barnevogner på kirkesenteret, jo bedre! Huset er allerede fylt med aktivitet. For alle i alle aldersgrupper. Det gleder meg stort. Jeg er opptatt av romslighet, det å bygge broer mellom "seniorer" og unge mennesker. Samt bygge gode relasjoner mellom lønnede og ulønnede medarbeidere.

Dette sier nyvalgt leder av Mandal menighetsråd Bjørn Arve Bentsen. Mandalitten som er tilbake i fødebyen (til og med i barndomshjemmet på Malmø) etter mange år rundt i verden. Hovedsakelig i oppdrag for Statoil (nå Eqinor). Men som noen erindrer; også fem år som banksjef for Sørlandsbankens avd. i Mandal. Og som allerede har satt tydelige og gode spor etter seg som leder, og sammen med kona Hellen, initiativvtaker til verdens største Y's Men's klubb. Som altså ligger i Mandal! En samling av mennesker uansett livssyn. Og som vil jobbe for barn og unge-for en bedre fremtid-på et solid kristent fundament.

Bjørn Arve har gjort et stort arbeid som leder av byggekomiteen for kirkesenteret i Mandal. Og er en meget aktiv pensjonist!

Kirkas rolle?

- Jeg "tror på" en lavterskelkirke med rom for meningsforskjeller, der budskapet om Jesus som vår frelser står klippefast. Oppvokst i Klubben i ungdoms- lokalet på Sanden har preget meg. Tov Aanonsen
som leder formidlet sammen med mange andre gode verdier for livet.

Litt om deg selv?

- Bor altså på Malmø sammen med min kone Hellen. Vi har tre barn, som alle bor i Stavanger. Og så har har jeg selvfølgelig båt. En 21 fot stor tresnekke som jeg arvet etter min far. Hytte i Korshavn.

Hvordan var det å komme tilbake til Mandal?

- Vi har nå bodd her siden 2013. Og det har vært udelt positivt. Vi føler oss som mandalitter til tross for at vi i storparten av vårt liv etter gymnaset har bodd rundt om i Norge og utlandet.

Utfordringer du ser fremover?

- Egentlig ikke store bekymringer. Men det er klart at det er utfordrende å betale og drifte kirkesentert. En stor takk til alle som bidrer økonomiske på forskjellige områder.

Gleder?

- Det fantastisk store frivillige innsatsen! Dette er bærebjelken i menigheten. Og som gjør at alt ligger til rette for vekst og utvikling. Jeg gleder meg til kirka blir "hel" igjen, og til kirkas 200 årsjubileum i 2021!

Av: Redaksjonen i menighetsbladet "På kirkebakken"

Kontaktinformasjon for Mandal menighet

Mandal menighet har kontor i Kirkesenteret ved gågata i Mandal.

Kontoradresse:
Store Elvegate 33
4514 Mandal
(Inngang fra Gågata)

E-post: post.mandal@kirken.no

Telefon: 38 27 28 70

Telefon- og besøkstid:
Man-Fred kl 10:00 - 14:00

Kontonr. 3040.21.28700

Vipps 77933

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"