Flyktningesituasjonen – hvordan kan vi som menighet bidra?

Snart går vi inn i høytiden hvor vi feirer Jesu fødsel. Den lille babyen som sammen med sine foreldre tidlig ble en flyktning. Nå har vi mulighet til å brette opp ermene og gjøre noe godt for de flyktningene som kommer til Kristiansand.

3 Mos 19,33-34a står det: «Når en innflytter bor i landet hos dere, skal dere ikke gjøre urett mot ham. Innflytteren som bor hos dere, skal være som en av deres egne landsmenn. Du skal elske ham som deg selv.» 

Som menighet og kristne ønsker vi å bidra til at alle som kommer til vår by føler seg velkommen, sett og verdsatt. Her er to tiltak som menighetene i Kristiansand etablerer:

 

Velkomstsenter i Domkirkens menighetshus

Det blir gjort veldig mye bra for asylsøkere i Kristiansand, men vi tror at det er behov for et tiltak på dagtid som kan møte ulike behov. Derfor er det etablert et velkomstsenter for asylsøkere i Domkirkens menighetshus. Flere menigheter og organisasjoner går sammen om dette, og det er stort behov for frivillige til å drifte senteret. 

For mer informasjon, kontakt leder i Diakoniutvalget Liv K. Haraldsen på tlf. 38 19 68 69

 

Fadder for flyktninger

Møtet med en ny hverdag kan være utfordrende for de mange flyktningene som kommer til Kristiansand. Vi ønsker å gi et tilbud til de mest sårbare og velger derfor å strekke oss mot de som sitter i mottak og som ennå ikke har en avklart situasjon. En tverrkirkelig komite formidler kontakt mellom flyktninger i mottak og frivillige som kan være med på å veilede og gjøre integrering i et nytt lokalsamfunn lettere. Det viktigste en fadder gjør er å være et medmenneske som er til å stole på. 

Kan du tenke deg å være fadder, kan du melde deg til: fadderflyktning@gmail.comSpørsmål kan (etter 7/12) stilles til Mette Stoveland: tlf. 930 48 157 

 

Menighetsrådet arbeider sammen med diakoniutvalget og staben for å legge til rette for at vi som menighet og enkeltmennesker kan engasjere oss. 

 

12. desember i Oddernes menighets julekalender tipser vi om å lage en pakke til flyktningebarn. Disse pakkene kan leveres til Refugee Welcome to Agder. Du finner dem ved å søke etter "Refugee welcome to Agder" på facebook. De holder til i Industrigata 3 på Lund, og skriver på facebook at de har åpent på dagtid og noen kvelder.  

 

Kontaktinformasjon for Justvik kirke

Grostølveien 4E,
4634 Kristiansand

Tlf: 38 19 69 30
Organisasjonsnr: 976 992 555
Kontonr: 3000 07 70090
Vipps: 11 66 43, merk Justvik

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"