Det siste Jesus delte med disiplene før han ble usynlig for dem, var «misjonsbefalingen» (Matteus 28,18-20). Her blir alle som tror på Jesus bedt om å bringe Jesusfortellingene videre, slik at nye mennesker kan få høre om Jesus og det han gjorde.
Misjon handler altså om å dele budskapet om Jesus. Alle mennesker er skapt i Guds bilde. Når vi blir døpt, blir vi del av Jesu verdensvide kirke og vi tilhører Jesus. Så inviteres vi til å dele Jesus-fortellingen videre. Det foregår lokalt i kirker og menigheter, og ved at mennesker krysser landegrenser for å dele evangeliet. Det er dette siste som ofte kalles misjon. I Norge er misjonsarbeid som krysser landegrenser som regel organisert gjennom misjonsorganisasjoner.
Misjon og nestekjærlighet
Kirken skal og være åpen for forskjellige mennesker, grupper og kulturer. Det grensesprengende og inviterende er sentrale trekk ved kirken. Evangeliet formidles gjennom ord og handling. Mye av det som skjer i regi av misjonsorganisasjonene våre, handler om skole, helse, vann og jordbruk v.s.a. menighetsbygging og opplæring til tro. Jesus utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv. Det er vår misjon!
Samarbeider med misjonsorganisasjoner
Misjon er et felles oppdrag for hele den verdensvide kirke. Den norske kirke samarbeider med misjonsorganisasjoner og andre kirker både i Norge og utenfor landets grenser. «Samarbeid menighet og misjon» (SMM) er et samarbeidsorgan mellom Den norske kirke og sju misjonsorganisasjoner. SMMs visjon er: Misjonerende menigheter, - der evangeliet frigjør og utruster mennesker til å dele troen gjennom nærvær, handling og ord, lokalt og globalt
Oddernes menighets misjonsprosjekt
Oddernes menighet samarbeider i perioden 2024-2026 med Himalpartner. Her kan du lese mer om prosjektet menigheten støtter. Tekst og bilde under er hentet fra Himalpartners nettsider.
MISJONSPROSJEKT 2024-2026 HIMALPARTNER
NEPAL
I GODE OG ONDE DAGER.
HimalPartners arbeid i Nepal kan nesten sammenlignes med et langt og trofast ekteskap. I over 80 år har vi arbeidet med utvikling av vannkraft, industri, utdanning
og helsearbeid. Vi arbeider sammen med lokale partnere og endringsagenter som ønsker å gjøre en innsats for å bygge opp landet sitt.
ARBEID TIL ALLE
Nepal er et av verdens fattigste land. Store deler av befolkningen lever utelukkende av det de selv dyrker, og en stor andel er underernærte. Andelen mennesker som lever i absolutt fattigdom har gått ned de seneste årene, men fortsatt har mange det vanskelig. Gjennom vannkraft - og industriprosjekter bidrar vi til å skape arbeidsplasser i Nepal. Målet er å gi like muligheter til alle. Det er et langt lerret å bleke.
MENTAL HELSE
Blant kvinner i alderen 15-49 år er selvmord den vanligste dødsårsaken. Behandlingstilbudene for psykisk syke er nærmest ikke-eksisterende. Det er en stor skam knyttet til psykisk sykdom og funksjonsnedsettelser i Nepal, da dette ofte forbindes med dårlig karma fra tidligere liv. I visse tilfeller blir mennesker lenket fast i kjetting eller låst inne i trange bur.
Vi tror at alle har et iboende ønske om å bidra for sitt lokalsamfunn. Noen får ikke utnyttet ressursene de har til fulle. Psykiske problemer kan sette folk tilbake, og i mange tilfeller umyndiggjøre dem. Ved hjelp av mental helse-prosjekter vil vi hjelpe og styrke de som lider.
Her ligger lenke direkte til Himapartner sine nettsider
Du kan støtte menighetens prosjekt ved å vippse Oddernes menighet på #116643. Merk innbetalingen med: Misjonsprosjekt NEPAL