Konfirmantboka på Geitastrand

28.november ble boka ”Konfirmanter på Geitastrand 1900-2013” presentert for publikum.

Geitastrand menighetsråd sto for arrangementet som fant sted på Kjørmoen grendahus. Det var lagt opp et spennende program der konfirmasjonen fikk hovedfokus.

Noen hadde bevart konfirmantkort og visittkort fra så langt tilbake som fra 1919. Bokkomiteen hadde med konfirmantkjolene sine og noen gaver.

Kvelden starta med at medlemmene i bokkomiteen ble konfirmert etter gammel forordring. Det var klokkeklang  og prosesjon med Pål Ove Lilleberg i spissen. Forordningen ble lest opp av Terje H. Jonassen.”Konfirmantene” fant plassene sine. Terje leste så diktet ”Konfirmasjonen” av Leif Ofstad. ”Konfirmantene ” ble overhørt foran menigheten, og fikk spørsmål om budene, trosartiklene, og noen salmer. To og to ble vi kalt fram til kneleskammelen, der svarte vi på spørsmål og høytideligheten ble avsluttet med håndspåleggelse og bønn.

Pål Ove samlet seinere bokkomiteen til en samtale rundt arbeidet med konfirmantboka. Han stilte spørsmål om hvor lenge vi har jobba med boka, hvordan vi skaffa bildene o.s.v. Det ble også vist en flott sammensatt presentasjonsfilm av boka  og alle som har jobba med den.

Ellers ble det også tid til felles sang, kaffeservering , loddsalg, auksjon av bilder og så må vi ikke glemme boksalget!

 Den største overraskelsen for bokkomiteen, var at så mange ville ha bøkene sine signert, men det var bare morsomt! Mange bøker ble solgt og mange benyttet også anledningen til å få med seg et tilleggshefte med oversikt over navnebruk ved konfirmasjon på Geitastrand 1900-2013. Dette tilleggshefte er nå bearbeidet og gjort tilgjengelig for nedlasting: Bruk av guttenavn  -  Bruk av jentenavn.  Denne versjonen har litt større bokstaver!    

Med utgangspunkt i presentasjonsfimen, var det laget en konfirmantquiz, og det var populært.

Til slutt ble konfirmantbokkomiteen og flere bidragsytere takket av etter en lang og interessant jobb. Ole Kristian Fagerli  fikk også en velfortjent takk for god veiledning i innspurten. Takk til Geitstrand menighetsråd som sørga for at det ble en fin kveld for oss i bokkomiteen og alle de andre som hadde funnet vegen til Kjørmoen grendahus denne kvelden!

Bokkomiteen sender den varmeste takken til Pål Ove Lilleberg, han var uvurderlig da vi kom til innspurten og hjalp oss helt til vi var i mål.

Bokkomiteen

Gunhild S. Husdal

 

Terje jonassen takker bokkomiteen

Det var med stor forventning og spenning bygdefolket på Geitastranda tok i mot konfirmantboka før jul. Med bilder av de fleste konfirmantene i perioden 1900 til 2013 er boka av stor interesse og glede for flere generasjoner på Geitastranda.

Bokkomiteen og mange gode hjelpere i bygda har samlet inn bilder i flere år før bokutgivelsen.  Det er derfor et stort og viktig arbeid som er utført.

I Husdalen på Geitastranda bor den yngste i bokkomiteen. Tone Maria Jonassen, 19 år, har scanna bilder og ført inn navn på konfirmantene i boka.  

Hvor mange bilder har du scanna, Tone Maria?

- Det ble ca. 300 bilder!  

Hva har du lært av arbeidet med boka?

- Jeg har lært mye om lokalhistorie og slekter på Geitastranda.  

Vil du anbefale andre menigheter til å utgi konfirmantbok?

- Ja, det er veldig spennende og lærerikt, og ikke minst sosialt!  

Førskolelærer studenten Tone Maria Jonassen hadde med seg Anne Flor Kjøren, Bjørg Sletvold og Gunhild Synnøve Husdal i bokkomiteen.  Pål Ove Lilleberg var rådgiver og koordinator for bokkomiteen.  

Alle som har bidratt til denne flotte konfirmantboka fortjener honnør og takk. 

Utgiver av boka er Geitastrand menighetsråd.

 

Terje Håvardstad Jonassen

Kontaktinformasjon for Geitastrand menighet

Postadresse:

Kontoradresse:

E-post:

Telefon:

Telefax:  

Telefon- og besøkstid:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"