Pipeorgelet innviet og restaurert

30. august 2009: Det ble nok en stor dag for Geitastrand menighet da det gamle pipeorgelet igjen ble tatt i bruk for å hjelpe menigheten med å tilbe Gud og å synge for hverandre om hans store gjerninger.

Etter å ha stått ubrukt og "utslitt" i 30 år kunne menigheten på Geitastrand igjen lytte til tonene fra pipeorgelet. Kantor Piotr Wrobel trakterte for anledningen det nyrestaurerte orgelet.

Det var på begynnelsen av 80-tallet, etter 30-års tjeneste i kirka at orgelet var så slitt at det ikke kunne brukes lenger. Et elektronisk orgel ble gitt som gave, men nå begynte også dette å bære preg av alderen.

Lengte tenkte man at det ikke var mulig å reparerer det gamle pipeorgelet før orgelbygger Zuber kom inn i bildet. Etter dette har ting gått slag i slag. Søndag 30. august kunne orgelet igjen taes i bruk. Et stort øyeblikk for menigheten.

Rundt 170 hadde møtt frem. Mange av dem hadde også funnet veien ned til stranda for å ta imot soknepresten som for anledningen ble skysset over fjorden med båt. Det første stykket med motorbåt av Elling Kvernmo og Conrad Engen. Det siste stykket med færing rodd av Arnt N. Ofstad og Åsmund Haugnes.

Klokkeren, Terje Jonassen tok imot reisefølget i strandkanten og sørget for at sokneprestens koffert behørig ble fraktet på plass i sakristiet.

I gamle dager, da Geitastrand hørte til Børsa ble presten skysset over fjorden i båt. Først landeveien fra prestegården i Børsa utover til Viggja, og derfra over fjorden i åpen båt, i all slags vær.

Kristen Kvitskjeret var en viden kjent skysskar tidlig på 1900-tallet. På bildet ser vi ham sammen med sokneprest Ekeland (tv) og Gammel-Martin Sandløkk (th).

Det ble ei festgudstjeneste. Et barn ble døpt og neste års konfirmanter (8 karer) ble behørig presentert av kateketvikar Inger Synnøve Gjære. I offer til menigheten kom det inn nesten kr. 6.000,-! Etter gudstjenesten var det også samling og servering for 25- og 50-årskonfirmantene. Men i klokkerens kaffe fikk også alle de andre anledning til å seg en kopp kaffe og noe å bite i før de forlot kirka denne minnerike søndagen.

Det ble en uforglemmelig dag. En søndag og ei gudstjeneste som føyer seg inn i rekken av mange høydepunkter i jubileumsåret.

 

Pål Ove Lilleberg

Kontaktinformasjon for Geitastrand menighet

Postadresse:

Kontoradresse:

E-post:

Telefon:

Telefax:  

Telefon- og besøkstid:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"