125-åring feira med julestemning og gaver!

Orkdal blandakor og Orkdal janitsjar sørget for skikkelig julestemning i Orkdal kirke søndag 2. desember. I tillegg ble Steinar Garbergs julekrybbe avduka.

Steinar Garberg presenterte julekrybba han hadde laget, vakre og detaljerte figurer, ca 35 cm høye. Steinar har bevisst ikke tatt med mer enn det mest vesentlige (ingen krybbe for eksempel), slik at fokuset havner på det viktigste, nemlig Jesusbarnet. Han har innehatt forskjellige roller i prosjektet, blant annet teolog, skulptør og regissør! Han takket for oppdraget, og sannelig har kirka og menighetsrådet også all grunn til å takke for gaven.

Egil Fagerli (til venstre) har laget et bord som skulpturene skal stå på. Bordet har fått samme type utskjæringer og fargevalg som innredninga i kirka ellers.

 

Orkdal blandakor sang flere sanger, vakre toner i flerstemt forening. De sang også en sang sammen med Orkdal janitsjar, nemlig Jul, jul, strålande jul.

Orkdal janitsjar hadde også en egen avdeling, fylt med overbevisende innlevelse og velklingende musikk.

 

 

 

Ranveig Svanholm ledet kvelden på en behagelig og avslappa måte. Hun har fungert som sokneprest i Orkdal i snart ett år, og ble takket av prost Dagfinn Thomassen for innsatsen. Ranveig har fått seg jobb i Trondheim og starter der etter nyttår.

 

Birger Foseide avslutta kvelden med litt av historien om Orkdal kirke, som fyller 125 år i år. Interessant å få med seg!

Kontaktinformasjon for Orkdal kirkelige fellesråd

Postadresse: Boks 4, 7321 Fannrem

Kontoradresse:  Blomstervegen 12, 7320 Fannrem

E-post:  post.orkdal@kirken.no

Telefon: 72 47 97 50

Telefon- og besøkstid: 

Mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 09-14

Tirsdag kl. 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"