Dugnad ved Agdenes kirke

Flittige dugnadsfolk er nå i full gang med skraping og maling av Agdenes kirke. En sårt tiltrengt runde med vedlikehold av kirka. Avdelingsleder for bygg og anlegg i Orkland kirkelige fellesråd, Noralf Ljøkjel, er initiativtaker og primus motor for arbeidet.

Agdenes kirke ble bygget på Værnes i 1857–1858. Det er en langkirke i tre, som erstatta en revet middelalderkirke. I 1879 ble Agdenes skilt ut som eget sogn av Ørland prestegjeld.

På kirka sin nordvegg som er mot veien, ble vinduene til kirkeskipet restaurert til 150-års jubileet i 2008. Det ble også skiftet kledning på nordveggene til og med nordveggen av våpenhuset. Denne veggen ble malt med hvit linoljemaling. De andre veggene er tidligere malt i hvit linoljemaling.

Nordveggen med ny kledning og maling fra 2008 har så tynt malingslag at den er skjoldete. Denne børstes med stålkost før ny maling. Vestveggen har mye løs malingsflak og skrapes godt. Sørveggen har gamle ikke-galvaniserte spikerhoder.Rustne spiker.jpg

Noralf Ljøkjel ønsket å få gjort noe med malinga på kirka, og satte i samarbeid med menighetsrådet og frivillige ned en komite. Johan Mosdal er også involvert i dette arbeidet. Line Raustein holder kontroll på dugnadstimene.

Stillas ble satt opp og godkjent før skraping og vasking ble satt i gang. Noralf forteller om et sterkt engasjement og arbeidsvillige malere.

 

Vestveggen.jpg
Bilde av vestveggen som må skrapes.

Orkland kirkelige fellesråd takker Noralf og alle involerte for innsatsen, dette viser at dugnadsånden fortsatt lever i beste velgående og at vi sammen kan bidra til å ta vare på kirkene våre!

Kontaktinformasjon for Orkland kirkelige fellesråd

Telefon
72 47 97 50

E-post
post.orkland@kirken.no

Postadresse
Boks 4
7321 Fannrem

 

Avd. Fannrem
Blomsterveien 12
7320 Fannrem

Åpningstider
Mandag, onsdag - fredag
09 - 14
Tirsdag
10 - 14

Avd. Meldal
Løkkenveien 2
7336 Meldal

Åpningstider
Tirsdag og torsdag
10 - 14

Telefon Meldal
72 49 51 65

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"