Bli med på vår Påskerebus!

Denne påska ble heller ikke slik vi hadde sett for oss dessverre. Vi får ikke møttes til de planlagte gudstjenestene og arrangementene i kirka. I stedet inviterer vi dere alle sammen til å ta med deg kohorten din ut på tur og svare på påskerebusen vår.

De befinner seg spredt utover hele kommunen, med turmål tilrettelagt for store og små. Vi har satt sammen et kjempeflott påskeegg i premie for den som svarer på en rebus eller ei gåte vi har lagt ut. I påskeegget er det masser av godteri og et gavekort på 500kr på Orklandbadet.

På turmålet finner du både rebusen/gåten du kan løse og i tillegg fortellingen om påsken med illustrasjoner som passer for store og små. Les den gjerne når dere når turmålet og snakk sammen om hvorfor vi feirer påske. 

Klarer du å løse rebusen kan du sende oss svaret på e-post: mh467@kirken.no. Husk å sende oss fullt navn og et telefonnummer som vi kan nå deg på om du skulle vinne.

Besøker du flere poster eller turmål? Ja, da kan du løse nye rebuser/gåter og sende nytt svar = du øker vinnersjansen din!

Her følger lista med turmål og en enkel innstruks på hvordan dere kan finne fram til postene (innstruksene blir oppdatert fortløpende):

Krokstadøra/Ålia
Kjør til Krokstadøra og parkèr på bensinstasjonen. Kryss veien og gå oppover Åliveien 700m. Der henger rebusen i et tre. Du kan nå gå videre i en runde som totalt er ca 3.5 km. Følg veien på oppsida av gården, du ser etter hvert nyveien. Når grusveien deler seg, går du til venstre (lys lilla sløyfe i et tre). Etter noen hundre meter kommer du til enda et veiskille, hold til venstre. Du kommer ned på veien ved Snillfjord kirke. Der er det benker viss du vi sette deg og ta en rast. Har du lyst på en “topptur”, prøver du å finne en avstikker opp på Åhammaran (som du hele tiden har gått rundt). Der er det flott utsikt over Krokstadøra og Snillfjorden. Grusvei hele runden, bløtt i marka rundt (viss du skal på toppen).

Mjønes
Fra Krokstadøra kjører du FV 714, og over den nye Åstfjordbrua. Ta av mot Mjønes. Noen hundre meter forbi MjønesTrevare/Mesta, tar du grusveien opp til venstre. Der er det parkeringsplass like over tunnelåpningen. Gå videre opp grusveien, rebusen henger i et tre like etter at grusveien tar slutt. Vil du ta en topptur, går du videre innover og opp på Mjøneshatten. Kjempeutsikt over Åstfjorden. På denne turen kan finne fin rosa thulittstein.

Fyrlykta ved Terna Båtklubb
Et kjent turmål for mange på Orkanger og her kan man skrive seg inn i ei turbok som ligger inne i fyret. Kommer du langveis fra parker gjerne ved Orklandbadet og ta den fine turen rundt Gammelosen samtidig. Her finner du flere flotte steder stoppe opp om du har med deg mat og drikke til en rast. Tilrettelagt og fin turvei også for rullestolbrukere og de med barnevogn.

Furuberget
På vei opp mot Ulvåsmarka, parker på Joplassen eller et lite stykke ovenfor vanntankene. Furuberget ligger på en høyde over Orkanger som en del av Buvikløypa. Det er en tur omtrent 1,5 km en vei fra der hvor du parkerer. Lett terreng som går noe oppover. Posten henger ved postkassen med boka hvor en kan skrive seg inn i. Oppe på Furuberget har du flott utsikt over Orkanger og Orkdalsfjorden, et av Orkangers kanskje mest brukte turmål i Ulvåsmarka.

Fjellkirka
Parker på Bjørkøybekk parkering, følg bomveien opp, ta til høyre inn Fjellkjerkvegen. Cirka 1 km å gå fra parkeringen. Der oppe ved kirka vil du finne posten.  

Orklaparken/Gapahuken v/Forve
Orklaparken er tilgjengelig for mange og byr på mange små og store turer, men ved gapahuken ved Forve bru har i heng en av postene våre. Nyt parken!

Geitryggen
Kort, men innholdsrik utsiktstur fra Fannremsmoen til utsiktspunktene langs Geitryggen. Turen kan være utgangspunkt for en rundtur om f.eks Rasmusrommet, Oksbåsen eller Raudåsen. Turen går i tildels svært bratt terreng, men med god sti det meste av veien. I de bratteste klatrepartiene kan det deler av året bli både glatt og gjørmete, så da bør man velge solid fottøy. Man kan gå stien fra Åkervegen, fra Sundlivegen og fra Rasmusrommet. Posten henger ved postkassa på Geitryggen. 

Elgshøgda
Posten står i et kryss i underkant av 2km fra parkering Brattlia i Solsjøbygda. Flott område for skiturer!

Bak Hosto-huken ved Hostovatnet
Parkering like ved huken. Her er det poplulært å isfiske. (Obs! Om du vil prøve fiskelykken, sjekk isen og evt krav om fiskekort.)

Asbøllsaga
Posten er på parkeringsplassen på Asbøllsaga stadion. Herfra kan man gå fine skiturer, men akkurat nå er det dessverre lite snø. 1km innover kan man fortsatt gå, fint for barn. Litt ovenfor parkeringsplassen finnes en fin gapahuk med mulighet for grilling.

Kammen på Heian, Lensvik
Tar av FV 710 noen 100 meter fra Lensvik kirke, kjører mot Fjellsaunet. Parkerer ved starten av turstien/Dagrunnstien. Ca.20-30 min å gå i meget bratt terreng opp Møssinglia. Rebusposten er å finne i turkassen i varden på Kammen. 

Agdenes Fyr
Fra parkeringen er det omtrent 800 m å gå fram til fyret hvor du vil finne posten. Om ikke så lang tur er det en opplevelse å ferdes der og for små føtter et eventyr.

Haraldstu oppi Øyangen
Kjør cirka 8 km fra Lensvik sentrum og følg skilting til Øyangen. En flott turområde som må oppleves. Her vil du finne en post også. 

Åstnebben
Fra Orkanger/Snillfjord i krysset E39/fv710 kjør 7 km i retning Lensvika. Sving til høyre når du ser nebben/neset med en stor bauta. Bautaen er til minne om Geitastrandingen og birkebeinerhøvdingen Øyolv Avlesson. Kommer du fra Lensvika finner du Åstnebben på venstre side av veien ca.1,7kom etter at du passerer avkjærselen ved Geitastrand kirke. 

Geitaneset
Kjør fv 710 i retning Lensvika. Ta av mot Geita og kjør mot Geita campig. Kjør forbi campingen og der vil du finne en liten parkeringsplass. Herfra går du en sti hvor du passerer et felt med gravrøyser fra jernalderen. Posten finner du like ved fyrlykta ved enden av stien. 

Elvepromedaden, Meldal
Her kan man parkere ved Meldal kirke og følge grusveien langs elva. Om du tar rundturen langs elva og kommer tilbake til kirka ved Margretehaugen og Meldal helsetun vil du finne posten i en gapahuk langs elva. 

Kløvsteinbakken
En av postene finner du ved foten av Kløvsteinbakken. Fra Meldal sentrum kjører du mot Storås og noen hundre meter etter Meldal barne og ungdomsskole finner du hoppbakken ved din venstre side. Klarer du nå toppen?

På vei mot Grefstadfjellet, Bergslia
Ved en parkeringsplass i enden av Bergslia der hvor man går opp til Grefstadfjellet vil du finne en post. 

Fagerlia, Bjørnli
En av postene vil du finne i Fagerlia på Bjørnli ved motorbanen. Her vil du finne et stort nett av små og store turer i nærområdet. Alle godt egnet for hele familien. 

Snuruåsen
På Snuruåsen vil du finne en av postene våre. 

Kontaktinformasjon for Orkland kirkelige fellesråd

Telefon
72 47 97 50

E-post
post.orkland@kirken.no

Postadresse
Boks 4
7321 Fannrem

 

Avd. Fannrem
Blomsterveien 12
7320 Fannrem

Åpningstider
Mandag, onsdag - fredag
09 - 14
Tirsdag
10 - 14

Avd. Meldal
Løkkenveien 2
7336 Meldal

Åpningstider
Tirsdag og torsdag
10 - 14

Telefon Meldal
72 49 51 65

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"