Viktige skjema

Før dere gifter dere, må Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap.

Før dere gifter dere, må Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap, såkalt prøving av ekteskapsvilkår. Det kan søkes om prøving av ekteskap digitalt. Logg inn på skattetaten.no  for prøving av ekteskapsvilkår.
Dersom paret har søkt om prøvingsattest elektronisk, kan forloverne logge inn her  (på skatteetaten.no) og fylle ut forlovererklæringen elektronisk.
Skatteetaten anbefaler alle par å benytte den nye innloggingsløsningen.

Når papirene er mottatt, skrives det ut en prøvingsattest som sendes/leveres kirkekontoret (Ørland: Besøksadresse Librasenteret.) på det stedet vigselen skal finne sted. Denne har kun fire måneders gyldighet. Brudeparet har selv ansvaret for at papirene er kommet inn til kirkekontoret i god tid i forveien, helst 14 dager før vigsel. 

Alle spørsmål som har med navnevalg å gjøre, rettes til FOLKEREGISTERET.

Tidligere ekteskap
Dersom noen av brudefolkene har vært gift tidligere, og folkeregisteret ikke har registret skilsmisse eller dødsfall, må personen legge fram bevis for at ekteskapet er opphørt. Utenlandsk skilsmissebevilgning eller dom må først godkjennes av fylkesmannen. Den som har vært gift, og som levde i formuefellesskap da ekteskapet opphørte, må i visse tilfeller ha erklæring fra tidligere ektefelle om status i skiftet.

Utenlandske statsborgere
En utenlandsk statsborger som ikke er fast bosatt i Norge, må framlegge attest fra offentlige myndigheter i hjemlandet som beviser at det ikke er noe til hinder for at det blir inngått ekteskap. I tillegg er det nødvendig med dokumentasjon på oppholdstillatelse hvis man ikke allerede har arbeidstillatelse, oppholdstillatelse eller bosettingstillatelse.

Vigselsattest
Vigselspersonen melder vigselen til Folkeregisteret, som utsteder vigselsattest. Brudefolkene kan få med seg en stemplet melding om vigsel fra vigselspersonen. Denne gjelder som midlertidig attest og kan være nødvendig ved reise i utlandet rett etter vigselen.

Forbehold om trykkfeil.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"