Historie
Kvinnens internasjonale bønnedag ble startet av kvinner i USA i 1887. Bakgrunnen var nøden de så blant immigranter og etterkommere av slaver. Kvinner fra ulike kirkesamfunn samlet seg om en felles bønnedag for disse. Noen år senere ble det satt fokus også på de globale utfordringene.
I dag har bønnedagen komiteer i mer enn 170 land og regioner. Kvinnenes internasjonale bønnedag ønsker å knytte ulike raser og tradisjoner sammen i et tettere fellesskap, så de får økt forståelse for hverandre og bedre kan hjelpe og støtte hverandre gjennom bønn.
På den internasjonale bønnedagen ønsker kvinner verden over å stadfeste sin tro på Jesus Kristus og dele håp og bekymringer, gleder og sorger med hverandre.
Programmet for bønnedagen lages av komiteen for ett av landene som er med i organisasjonen. Slik kan mennesker fra hele kloden knyttes sammen – gjennom informasjon om forholdene i det enkelte land og gjennom konkrete bønneemner. Målet er at informasjonen skal gi trang til bønn og at bønnene skal bære frukt i handling.
Årets Prosjekt:
Selv om det er grunn til å feire kvinnenes framskritt i samfunnet vårt, vil den nasjonale komiteen støtte tiltak for å Hindre vold i hjemmet, Forbedre livssituasjonen til mennesker som lever i fattigdom og Støtte mennesker med fysiske og psykiske utfordringer.
Kirkene har en nøkkelrolle i for å fremme kjennskap til og bruk av Bibelen. I samarbeid med Bibelselskapet i England, Wales og Nord-Irland vil vi fremme bibelbruk på tre hovedområder: (1)Bibler til barn - De som meldes inn i programmet får et hefte på fødselsdagen fra de er ett til de er fem år, med fortellinger tilpasset alderen. (2) 52 fortellinger fra Bibelen tilpasset hele familien med aktiviteter for små og store. og (3) Klagesanger – studiemateriell ut fra den situasjonen vi har gjennomlevd gjennom pandemien. Vi vil ta med oss erfaringene og reflektere over det faktum at Gud var med også i den vanskelige tiden.
Årets bønnedagsprosjekt gir støtte til prosjekter og aktiviteter på disse tre områdene, i tillegg til Prosjekt Esther i Kamerun.