Andakt 3. søndag i fastetiden

Sokneprest Benedicte Aass deler tanker knyttet til situasjonen vi er i.

Det er søndagsformidag og stengte kirker. Det er litt rart, og litt uvirkelig. Jeg tror ikke det har skjedd før, at alle Norges kirker er stengt Men vi kan likevel møtes på nett. Sammen der vi er kan vi be og dele Guds ord med hverandre. vi hilser hverandre med Guds nåde og ønske om fred.
 
Tekstene i dag kan vi lese på bibelen.no og ved å velge søndagens tekster. fra menyen til venstre.
Vi har alle fått hverdagene våre snudd på hode. og det har gitt oss utfordringer. Noen av oss bærer på usikkerhet og engster oss for konsekvensene av det. Noen av oss er urolig for at noen vi kjenner eller står nær kan bli syke. Men det er flott at vi sammen kan være med på denne dugnaden. Men ved at vi holder oss mer hjemme og mindre sammen med folk . Ved at møteplasser og steder hvor vi finner fellesskap stenges må vi finne andre måter å snakke sammen på. En telefon til for høre hvordan det går Vi bindes sammen i tro i bønn, og ved at vi hører til det samme fellesskapet som kirke.
 
Jesus som vil det gode.Han er Guds Sønn og møter oss med kjærlighet og vil være nær oss. i Dag hører vi om at han driver ut en ond ånd. og tilhørerne spør Hvem er han egentlig. ER han fra Gud eller er en leder for det onde. Jesus viser gjennom sine argumenter at han er Guds Sønn, og gir assosiasjoner til Guds tegn, da han ville føre folket ut fra Egypt. Dette kan vi lese om i 2. Mosebok.
 
Hvordan vi tolker det vi ser, påvirker hvordan vi møter det. Vi har ulik erfaring og vi møter verden på ulike måter, og dette påvirker vårt møte med det vi ser.Gud oppfordrer oss til å se det gode. og møte verden med det gode. Med kjærlighet. og kjærligheten åpner. Åpner blikket vårt. Møter vi verden med dom lukker vi. Gud møter oss med kjærlighet. Hvordan kan vi i denne tiden møte hverandre med kjærlighet og omsorg. Vi trenger å se rundt oss. Hvem trenger oss nå. Hvem trenger en prat. Hvem blir ekstra alene? Vi kan få fine samtaler og nære møter også nå når vi ikke er på samme sted. og det kan være dagens oppfordring til hverandre. Og gjøre litt ekstra som vi vet om rundt oss.
I dag kan vi be for situasjonen vi står overfor i landet og i verden. At disse tiltakene som er satt igang må hjelpe.
 
La oss be:
For de som er syke
Be for dem som er ensomme og sitter alene.
Vi ber for dem som er i sorg.
Vi ber for trillingene som vi i menigheten følger i Etiopia.
Takk for familie og venner og for alle dem som står oss nær.
 
Gud velsigne dere alle.
Benedicte Aass, sogneprest.

Kontaktinformasjon for Sande menighet

Besøksadresse:

Bergbakken 2A

3070 Sande i Vestfold

OG

Hofslundveien 5

3090 Hof

Kontaktinfo:

E-post: post.holmestrand@kirken.no

Telefon: 33 06 40 50

Åpningstid:  Tir-fre 09-14

 

Org. Nr. 876 990 882

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"