Maria Budskapsdag

På Maria budskapsdag feirer vi at Gud ble menneske, og at Jomfru Maria fikk budskapet om at hun skulle bære fram Jesus. Vi får dessverre ikke møttes for å feire dette i fellesskap, men her finner du en andakt og bønn for dagen.

Søndagens evangelietekst: Lukas 1,26-38 – Budskapet til Maria

Andakt
På fredag kveld tente flere titalls tusen mennesker i Norge lys gjennom arrangementet «Hele Norge tenner lys». Og mange har tent vokslys uten å vite av arrangementet. For å tenne et enkelt lys i mørket er en håpefull handling. Et enkelt lite lys tvinger mørket unna. Det kan vekke et håp om at det finnes en fremtid med fred, ikke med uro.

Forfatteren av Johannesevangeliet hadde forstått noe av det samme, når han forteller om Jesus som ble født til jorden: Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det, og Det sanne lys, som lyser for hvert menneske, kom nå til verden.

Hver jul feirer vi at Jesus, det sanne lys, kom til verden for å gi verden fred, håp og frelse. Hver Maria budskapsdag, ni måneder før jul, feirer vi det samme. Men i dag feirer vi det som en hemmelighet – noe som allerede har skjedd, men som ligger skult i Marias morsliv. Ni måneder i morslivets stummende mørke, før vi samles rundt krybben på julaften.

Både håp i uroens tid og lys i mørke er temaer som Bibelen ofte kommer tilbake til, og som har en særlig kraft i de dagene vi går igjennom nå. Da Maria fikk budskapet om at hun skulle bli med barn, ble hun en bærer av dette håpet for oss alle: Du skal bli med barn og føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus. Han skal være stor og kalles Den høyestes Sønn, og Herren Gud skal gi ham hans fars Davids trone.

Jeg kan ikke love noe om hvordan sykdommen og samfunnet kommer til å utvikle seg, men som et lys i mørket, kan jeg se til det håpet som Maria bar for hele verden. At Gud elsker oss inntil døden. At han ble menneske for vår skyld. At han til sist skal lede oss igjennom både natt og sykdom og død, inntil den evige sommerens lyse dag.

 

La oss be:

Evige Gud, du som ved engelen Gabriel forkynte glede og fred for Maria, gi hele verden frelsens glede og sann fred.

Du som sendte ditt Ord for å ta bolig iblant oss, åpne våre hjerter til å ta imot Kristus, slik Maria gjorde.

Du som løfter opp de lave og metter de sultne med gode gaver, befri de som er undertrykt, hjelp de fattige, styrk og trøst dem som ligger for døden.

Du som leder våre føtter inn på fredens vei, vær hos alle som er redde, urolige og slitne på grunn av situasjonen vi er i.

Herre, hør vår bønn!

 

Salme for dagen: Det hev ei rose sprunge (Norsk salmebok, nr. 33).
Søk den opp på «Salmeboka minutt for minutt», eller andre steder du finner musikk.

Vers 3:
Guds rose ljuvleg angar
og skin i jordlivs natt.
Når hennar ljos oss fangar,
ho vert vår beste skatt.
Me syng i englelag:
No er det fødd ein Frelsar,
og natti vert til dag

 

Andreas Aspeland
Kapellan

Kontaktinformasjon for Sande menighet

Besøksadresse:

Bergbakken 2A

3070 Sande i Vestfold

OG

Hofslundveien 5

3090 Hof

Kontaktinfo:

E-post: post.holmestrand@kirken.no

Telefon: 33 06 40 50

Åpningstid:  Tir-fre 09-14

 

Org. Nr. 876 990 882

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"