Emils tegning pryder innfarten til Sarpsborg

Kirken ønsket seg et nytt banner som kunne spre håp til Sarpsborg i koronaens tid. Vi utlyste dermed en tegnekonkurranse. Tirsdag 17.6 ble vinnerbidraget avduket.

Da kom hele klasse 3b fra Grålum barneskole til kirkens bygg i Råkilveien 2. På forhånd visste de bare at en av dem hadde vunnet tegnekonkurransen.

- De var så spente! Det var skikkelig gøy å se, sier Kristin Tollefsen, kateket og en av initiativtakerne til konkurransen.

Stillheten var total da tegningen ble avduket, og vinneren selv var først littusikker på at det faktisk var hans tegning han så der oppe. Men det var det, og da brøt jubelen og gratulasjonene løs!

Klasse fra Graalum skole og tegning

Jobbet hele helga

Emil Alexander Danton vant hedersplassen og en iøynefallende plassering ved en av Sarpsborgs travle innfartsårer. Men heldigvis «dryppet det» også litt på hele klassen som fikk servert is i stundens anledning – og dagen etter en utflukt til Jump Trampolinepark!

Vinneren selv jobbet mye for resultatet.

- Jeg snakket med ham i dag. Han fortalte at han jobbet en hel helg med tegningen. Han hadde til og med måttet stå opp tidlig for å bli ferdig med den, forteller en smilende kateket.

Mange gode bidrag

11 klasser fra 1. til 7. trinn sendte inn tegninger, og det var vanskelig for juryen å finne en vinner blant mange gode bidrag. Kristin forteller at valget falt på Emils tegning fordi …

- Den var så fargerik! Og så dekket den hele arket, den var rett og slett et blikkfang! Og så har den jo litt by i seg, noe som passer ved innfarten til Sarpsborg.

Det var elever fra Lande, Hannestad, Tindlund, Grålum og Jelsnes barneskoler som ble invitert til å delta i konkurransen. Innleveringsfrist var 18. mai, og kirkens ansatte dro deretter rundt for å samle inn tegningene. Konkurransen var inspirert av den internasjonale markeringen der barn tegner regnbuer som symbol på at alt blir bra igjen, korona til tross.

Gammelt symbol på håp

- Regnbuen er også et eldgammelt håpssymbol i kirken, helt tilbake til Noah. Dette er også noe vi ønsker å få frem med banneret, påpeker Kristin.

Har kirken med dette innført en ny tradisjon? Blir det flere konkurranser for tegneglade skoleelever?

- Dette var nok i utgangspunktet et «koronastunt». Men hvis vi mangler noe å ha på veggen i fremtiden, skal man ikke se bort fra det! Dette er jo en veldig gøy ting å gjøre både for oss og skolene!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"