Avlyst: Rygge kirke fyller 900 år

Denne pilegrimskvelden er dessverre avlyst grunnet smittesituasjonen. Vi håper å kunne arrangere den på nytt når smitten er under kontroll.

Velkommen til Pilegrimskveld onsdag 11. november i Hafslund kirke! Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria inviterer til foredrag om Rygge kirke som i år har 900-års jubileum.

Tor Bjørn Osberg, prost i Vestre Borgesyssel og en dyktig formidler, skal fortelle oss mer om kirken. Han tar utgangspunkt i Bjørn Bandliens bok «Arvegull» som kom ut i 2019. Arrangementet starter kl. 19.00. 

Boka «Arvegull» kan kjøpes på arrangementet. Det blir enkel servering og kollekt ved utgangen. På grunn av smittevern er det plass til 66 personer i kirken vår, så det kan være lurt å være tidlig ute! 

En kirke preget av middelalderen

Litt mer om tema: Rygge kirke er en av de eldste og flotteste steinkirkene på Østlandet, et praktbygg som forteller om store rikdommer og bredt internasjonalt utsyn i det norske middelaldersamfunnet.

Kirkebygget knytter an til noen av de viktigste og mest dramatiske hendelsene i sin samtid - det nye kongedømmet, kristendommens gjennomslag, korstogene i Midtøsten og møtet mellom kristen og muslimsk kultur i Europa. (Hentet fra boka «Arvegull».)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"