Konfirmasjonstiden i Søndre Skjeberg

Søndre Skjeberg menighet har tre kirker, Skjeberg, Ingedal og Ullerøy. Konfirmantene som tilhører disse kirkene har felles konfirmantundervisning og velger selv hvilken kirke de vil stå til konfirmasjon i.

I Søndre Skjeberg består konfirmanttiden av flere deler: Undervining i grupper, kveld og helgesamlinger, gudstejnester og konserter.

Undervsining i grupper:

Det er seks undervisningssamlinger i gruppe. Du velger gruppe ved påmedling. Gruppene er rett etter skoletid tirsdag, onsdag eller torsdag Disse gruppene har inntill 25 konfirmanter. Det er variert undervisning med f eks.samtale, filmsnutter, leker, formingsaktiviteter, sang, gruppeoppgaver og foredrag. Det er et tema for hver samling og ulike ansatte som har ansvar for opplegget. Det serveres mat i starten av hver samling.

Helgesamlinger for alle

Noen samlinger er for alle. De legges til lørdag formiddag eller søndag formiddag. På disse samlingene kan være andre steder enn i kirkene. Konfirmantene får oversikt over alle datoene før oppstart. Det er planlagt leir for alle konfirmantene i februar.

Gudstjenester

Konfirmantene skal delta på 8 gudstjenester i løpet av konfirmasjonstiden. Flere av dem står i programmet: presentasjonsgudstjeneste, temagudstjenester konfirmantene er med å planlegge og konfirmasjonsgudstjenesten. I tillegg skal konfirmantene velge gudstjenester de går på selv. Oversikt over gudstjenster i Hafslund kirke finnes på denne nettsiden og kunngjøres i SA og Skjeberg menighetsliv sin facebookside. Konfirmantene kan også gå på gudstjenester i andre kirker. Konfirmanten har ansvar for å registere at de har vært på gudstjeneste enten på skjema de får utdelt eller digitalt

Ministranttjeneste 

Alle konfirmantene skal være med på en gudstjeneste der de har ministranttjeneste. Det betyr at de hjelper til med praktiske oppgaver under gudstjenesten. Det kan blant annet være å dele ut salmebøker til de som kommer til gudstjeneste, helle vann i døpefonten, tenne lys, bære inn blomster når gudstjenesten starter, lese en tekst eller servere saft og kaker etter gudstjensten. Konfirmantene får dato for sin ministranttjeneste ved oppstart av konfirmantåret. De møter i god tid i forkant av gudstjenesten og får en trygg gjennomgang av oppgaven. 

Leir

Det er planlagt leir er for alle konfirmantene på Stenbekk i februar. Vi avventer mer informasjon til høsten da vet vi mer om hvordan vi kan legge opp en trygg leir etter gjeldene smitteverntiltak

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"