Konfirmasjonstiden for Varteig, Hafslundsøy og Skjebergdalen menigheter.

De som ønsker konfirmasjon i Hafslundsøy, Skjebergdalen eller Varteig kirke følger det samme konfirmantopplegget, og blir delt inn i grupper uavhengig av hvilken kirke de skal konfirmeres. Vi tar heller hensyn til hvilken dag konfirmanten kan og eventuelt hvem konfirmanten ønsker å være på gruppe sammen med. Noen av samlingene er felles for alle, uavhengig av hvilken gruppe de er på.

Konfirmasjonstiden består av*:

Undervisningsøkter fordelt utover konfirmantåret:
Det er 6 undervisningsøkter som vil ha en varighet på 2 timer og bli gjennomført i Hafslundsøy kirke etter skoletid. Man kan velge mellom tirsdager kl. 15.15-17.15 eller onsdager kl. 14.30-16.30. (Det skal være mulig å ta skolebussen fra Varteig skole til Hafslundsøy).

Temakvelder:
2 tirsdagskvelder som er felles for alle konfirmantene.

Prosjektgudstjeneste:
Konfirmantene skal sette sammen en gudstjeneste sammen. Den helgen det gjelder er vi sammen på lørdag for å øve og søndag for gjennomføring av gudstjenesten. På gudstjenesten er både familie og venner invitert til å være med.

Vintersangfest:
Alle konfirmantene i hele Sarpsborg møtes i Tune kirke en søndag i løpet av konfirmasjonsåret for å synge salmer de har lært.

Fasteaksjonen:
Tirsdagen før påske skal konfirmanten være med på å gå med bøsse for å samle inn penger til Kirkens nødhjelps arbeid. Her må konfirmanten også ha med seg en voksen som har sertifikat og bil. 

Pilgrimsvandring:
Konfirmanten skal være med på pilgrimsvandring med ulike poster på Grinerød Gård. Dette er en lørdag felles for alle konfirmantene.  

Konfirmantleir:
Sammen skal alle konfirmantene være med på leir en helg på våren. Den varer fra fredag-søndag. Her blir det litt undervisning, felles aktiviteter, mat og sosialt samvær.

Gudstjenester:
I løpet av konfirmasjonsåret skal konfirmanten ha deltatt på 8 eller fler gudstjenester. 4 av gudstjeneste er vevd inn i programmet:

  • Presentasjonsgudstjeneste (her blir konfirmanten presentert for menigheten. Familie og venner er også velkomne)
  • Minitranttjeneste (konfirmanten skal hjelpe til på en gudstjeneste som h*n blir satt opp på)
  • Prosjektgudstjeneste (se over)
  • Konfirmasjonsgudstjenesten

 

*Datoer og tidspunkt vil komme senere. 2020 har til nå vært et veldig annerledes år med mye usikkerhet. Vi vet ikke hvordan dette blir fremover heller. Så endringer kan forekomme.

 

Konfirmasjonsdagen:

Når du melder deg på som konfirmant får du velge hvilken kirke og hvilken dag du ønsker konfirmasjon. Vi fordeler deretter klokkeslettet når vi ser pågangen på de ulike dagene.

  • Hafslundsøy kirke: lørdag 5.6 og søndag 6.6.
  • Skjebergdalen kirke: søndag 30.5.
  • Varteig kirke: lørdag 12.6 og søndag 13.6.

 

Oppstartsmøte

Oppstartsmøte for alle påmeldte, både konfirmant og foreldre/foresatte, er tirsdag 15.september kl. 19.00 i Hafslundsøy kirke.
Ta med en kopi av dåpsattesten din dersom du er døpt inn i et annet trossamfunn eller i utlandet. 
Hvis du ikke er døpt, er du likevel hjertelig velkommen som konfirmant. Da avtaler vi dåp i løpet av konfirmantåret etter konfirmantens ønske.

Egenandelen for konfirmanttiden er: 1100 kr.
Denne summen betales når konfirmanten melder seg på. Har dere ikke mulighet til å betale alt med en gang kan dere ta kontakt, så finner vi en løsning på dette.
Egenandelen går delvis til mat på samlinger, konfirmantleir og materiell som blir delt ut i løpet av konfirmantåret.

Har du spørsmål er det bare til å ta kontakt!

Påmelding her (link til betaling vil komme på mail så snart betalingsløsningen fungerer)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"