Om konfirmasjonstiden

Her finner du informasjon om konfirmanttiden i Hafslund kirke og forklaring på ord og begreper.

I Hafslund består konfirmanttiden av flere deler: Undervining i grupper, kveld og helgesamlinger, gudstejnester og konserter.

Undervsining i grupper:

Det er seks undervisningssamlinger i gruppe. Det er tre ulike undervisningsgrupper. Du velger gruppe ved påmedling. 

Rett etter skoletid tirsdag eller torsdag Disse gruppene har inntill 25 konfirmanter. Det er variert undervining med f eks.samtale, filmsnutter, leker, formingsaktiviteter, sang, gruppeoppgaver og foredrag. Det er et tema for hver samling og ulike ansatte som har ansvar for opplegget. Det serveres mat i starten av hver samling.

Praktisk konfirmant. Denne gruppa starter i oktober med en fellessamling. Her blir gruppa delt i team på tre til fem konfirmanter. Hvert team har fire praktiske samlinger hvor de er med og gjør jobber på et annet arrangement i kirken. Det kan være servering av mat, styre lyd og prosjektor, ha aktiviteter for barn mm.  Konfirmantene får veileding underveis. Det er også en samling for hele gruppa i vårsemesteret. Samlingene er på ettermiddag/ kveldstid og teamene får være med å bestemme datoer. 

Musikk, kor og band gruppe: ungdom som spiller et instrument eller liker å synge kan være med i egen musikkgruppe. Konfirmantene øver sammen og i grupper og deltar som forsangere på gudstjenester eller på andre arrangement i kirken. Hver enkelt musikkkonfirmant må ha minimum seks oppmøter. Leder for gruppa er kantor i kirken Maria Gilberg Spikkeland.

Helgesamlinger for alle

Noen samlinger er for alle. De legges til lørdag formiddag eller søndag formiddag. På disse samlingene kan være andre steder enn i Hafslund kirke. Konfirmantene får oversikt over alle datoene før oppstart. Det er planlagt leir for alle konfirmantene i januar.

Gudstjenester

Konfirmantene skal delta på 8 gudstjenester i løpet av konfirmasjonstiden. Flere av dem står i programmet: presentasjonsgudstjeneste, temagudstjenester konfirmantene er med å planlegge og konfirmasjonsgudstjenesten. I tillegg skal konfirmantene velge gudstjenester de går på selv. Oversikt over gudstjenster i Hafslund kirke finnes på denne nettsiden og kunngjøres i SA og Hafslund menighets facebookside. Konfirmantene kan også gå på gudstjenester i andre kirker. Konfirmanten har ansvar for å registere at de har vært på gudstjeneste enten på eget skjema de får utdelt eller digitalt.

Ministranttjeneste 

Alle konfirmantene skal være med på en gudstjeneste der de har ministranttjeneste. Det betyr at de hjelper til med praktiske oppgaver under gudstjenesten. Det kan blant annet være å dele ut salmebøker til de som kommer til gudstjeneste, helle vann i døpefonten, tenne lys, bære inn blomster når gudstjenesten starter, lese en tekst, servere saft og kaker etter gudstjensten. Konfirmantene får dato for sin gudstjeneste ved oppstart av konfirmantåret. De møter i god tid i forkant av gudstjeneste og får en god og trygg gjennomgang av oppgaven. 

Leir

Det er planlagt leir er for alle konfirmantene på Stenbekk i januar, men vi avventer mer informasjon til høsten. Da vet vi mer om hvordan vi kan legge opp til en trygg leir etter gjeldene smitteverntiltak

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"