Adventstiden

Nå som vi går inn i adventstiden og et nytt kirkeår begynner, vil vi ønske dere en fin adventstid og ei velsignet jul. Vi ser frem til å møte barn og voksne i forbindelse med skolegudstjenester og sangstunder i kirken, og de som vi skal ut på besøk til.

Hva er advent?

Advent er forkortelsen for Adventus Domini, eller Herrens komme. Adventstiden er forventningens tid. Kongen vår, Herren Kristus, skal komme for å bo iblant oss. Det skal være fest når kongen kommer!

Adventstiden preges av forberedelse til julens budskap om Gud som kommer som et barn.

Adventtidens farge er fiolett – fargen for bot og selvransakelse. I gammel tid ble disse ukene regnet for fastetid på linje med tida før påske. Dette preget kommer også til uttrykk i tekster og bønner gjennom adventstida. Samtidig har advent alltid vært mer preget av glede og forventning enn fastetiden før påske.

Denne dobbeltheten gjør at vi stadig på nytt må tenke gjennom hva det egentlig betyr å forberede seg til jul og Jesu komme. Bildet av kongebesøket kan være en hjelp. Slike besøk skaper også ofte selvransakelse. Er det noe som trenger oppussing? Kanskje det er ting som må byttes ut? Dessuten kan vi få hjelp av tanken om Jesu hvordan Jesus kommer på tre måter: han ble et menneske (fortid), han kommer i sinnet hos den enkelte (nåtid) og han skal komme til dom og oppreisning (framtid).

Disse tre «tidene» eller aspektene ved Jesu komme gir forskjellige impulser til adventstiden. På første søndag i advent er alle tre aspektene med i dagens hovedtema: Kongen kommer. Han kommer ikke som andre konger, men ydmykt ridende på et esel. Han kommer ved kirkens nyttår, som er annerledes enn et vanlig nyttår. Det «nye» kirkeåret er jo det samme som kom i fjor. Det samme året kommer igjen og igjen, og likevel er det et nytt år. Når vi i gudstjenesten følger Jesus inn i Jerusalem, så hører vi om noe som skjedde for lenge siden, men samtidig skjer det i gudstjenesten her og nå.

Følg linken under for å lese mer om advent, eller håpskalenderen!

Kontaktinformasjon for Sortland Sokn

Sortland Sokn 

Postboks 142

8401 Sortland

Kontoradresse: Gårdsallèen 2A, 8400 Sortland

Telefon: 76109910 

Faks: 76109911

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"