Velkommen til konsert i Sortland kirke!

9. juli kl 19.00 i Sortland kirke kommer Vulkan Quartet, med musikk i bevegelse i Nord Norge, de har en brennende interesse for kammermusikk. I år samarbeider de med Thomas Stenborg - en ung pianist fra Sverige.Velkommen!

Fra Joseph Haydn, strykevartettens far, til Robert Schumanns fyrverkeri av en klaverkvintett tar Vulkan Quartet og Thomas Stenborg oss med på en reise i variert og briljant kammermusikk. Ved å jobbe med koreografi og finne bevegelser som allerede ligger i musikken finner kvintetten nye dimensjoner av klassiske mesterverk. Helt ny musikk av de unge skandinaviske komponistene Anna Lihn Berg og Thomas Stenborg beveger også både musikerne og publikum!

Vulkan Quartet er en strykekvartett med fire unge musikere som er bosatt i Oslo. Bratsjisten i kvartetten, Maren Nygård, er opprinnelig fra Sortland og gleder seg til å ta med sine gode venner og kollegaer nordover.

Vulkan Quartet består forøvrig av Sander Tingstad og Kaja Pernille Østervold på fiolin og Marit Johansen på cello. Alle de fire musikerne har mastergrad fra Norges Musikkhøgskole og vikarierer jevnlig i profesjonelle orkestre i Oslo og resten av Skandinavia. Med seg på konserten har de pianist Thomas Stenborg, også utdannet fra Norges Musikkhøgskole. Thomas har i tillegg til sitt virke som klassisk pianist en forkjærlighet for komposisjon og improvisasjon. 

I tillegg til å utforske kjernerepertoaret for kvartett har Vulkan Quartet fra høsten 2018 innledet et spennende samarbeid med danser og koreograf Kyrre Texnæs. Kyrre er en pioner innen kultur og næringsliv og har tidligere jobbet med blant andre Oslofilharmonien. Ved å jobbe med koreografi og finne bevegelser som allerede ligger i musikken skapes det en spennende måte å formidle de klassiske mesterverkene på. Vi kan altså love en klassisk konsert litt utenom det vanlige!

Billetter fås kjøpt på vulkanquartet.hoopla.no - klikk på linken under.

Kontaktinformasjon for Sortland Sokn

Sortland Sokn 

Postboks 142

8401 Sortland

Kontoradresse: Gårdsallèen 2A, 8400 Sortland

Telefon: 76109910 

Faks: 76109911

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 09-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"