Bli bedre kjent med domprosten

Vi har stilt Kjetil noen spørsmål for å bli litt bedre kjent med ham.

Kan du si fortelle litt om deg selv og om bakgrunnen din?
Jeg er 49 år gammel og gift med Ellen. Vi har 4 barn i alderen 16 til 24 år.
Jeg har tidligere jobbet som menighetsprest, som daglig leder i KFUK-KFUM Østfold og som kirkefagsjef på bispedømmekontoret i Fredrikstad.

For noen år siden begynte jeg å arbeide i Sykehuset Østfold. Der har jeg de siste årene jobbet med endringsprosesser, personal, økonomi og driftsoppfølging. Det har vært veldig utfordrende og lærerike år, i en fase med bygging av nytt sykehus og store omstillinger blant sykehusets 5000 ansatte.

I tillegg til teologiutdannelsen har jeg tatt en mastergrad i organisasjon og ledelse samt en videreutdanning i arbeidsrett. Dette regner jeg med å kunne ha nytte av i møte med de mange organisatoriske og strukturelle endringene som kirken nå står overfor.

I fritiden liker jeg å holde meg i aktivitet, både til lands og til vanns. Jeg er spesielt glad i å være på sjøen. For øvrig har jeg alltid vært interessert i musikk, og jeg har stor glede av både å lytte til musikk og å synge og spille litt selv.

Hvorfor valgte du å bli prest og hvorfor ønsket du nå å søke stillingen som domprost?
Jeg valgte presteyrket fordi det er et veldig variert og meningsfullt yrke, der jeg sammen med mange andre kan være med på å formidle tro, håp og kjærlighet til mennesker i både glede og sorg.

Etter å ha arbeidet noen år utenfor kirken er jeg nå veldig motivert for å bruke min arbeidskraft i kirken, i en tid som er full av både muligheter og utfordringer.

Stillingen som domprost rommer en kombinasjon av ledelse, utviklingsarbeid, samhandling og prestetjeneste som jeg ser veldig fram til å begynne i.

Hva synes du er viktig for Den norske kirke i dag?
Hva slags utfordringer og hva slags potensiale ser du i årene fremover?
Organisatorisk er det viktig for Den norske kirke å utvikle gode strukturer når stat og kirke skilles.
Gjennom en slik utvikling er det viktig at kirken bevarer sin egenart som nettopp kirke. Kirken forvalter et budskap og et mysterium som gjør den til noe langt mer enn en alminnelig organisasjon. Den rommer ansatte, valgte representanter og frivillige. Kirken trenger strukturer og ordninger som er tydelige og gjenkjennelige. Samtidig må det være nok fleksibilitet til at lokalt engasjement kan få utvikle og utfolde seg uten at byråkratiet skal være for stort.

Jeg setter pris på det store mangfoldet og den store takhøyden i kirken. At man gjennom senere års diskusjoner har kommet fram til at det går an å bevare enheten uten å være enige i alt er jeg veldig glad for. Det fordrer respekt for hverandre og anerkjennelse av at vi bare forstår stykkevis.

Potensialet til Den norske kirke består blant annet i en kontaktflate som fortsatt er enestående bred.
Jeg tror mennesker i dag trenger budskapet om nåden, at ikke alt er opp til oss selv og at vi aldri er alene.

Har du noen tanker om hva du vil fokusere på den første tiden som domprost?
I starten vil det være veldig viktig for meg å bli kjent med både ansatte, frivillige og de valgte rådsrepresentantene i domprostiet. Jeg ønsker også å ha en bred kontaktflate overfor kommunene, organisasjonslivet, andre tros- og livssynssamfunn og samarbeidspartnere. I alt jeg blir involvert i håper jeg å kunne være en god representant for kirken og bidra til å spre motivasjon, humør og tro på at ting nytter.

Hva tenker du om Tønsberg som ditt fremtidige arbeidssted?
Tønsberg er en flott by som jeg har vært mye i fordi vi har familie i området. Uken etter at jeg hadde takket ja til stillingen kjøpte vi for øvrig bolig på Nøtterøy. Den gleder vi oss til å ta i bruk!

Til slutt: Fem raske fra domprosten:
Favorittmusiker/band: The Eagles.
Favoritt «kjendis»: Trond Viggo Torgersen har jeg alltid hatt sansen for.
Favorittmat: Lammestek og karamellpudding.
Favorittsted: På havet.
Favorittbok: Les Miserables, bok, film og musikal. Den rommer det meste.

Kontaktinformasjon for Tønsberg kirkelige fellesråd

Adresse: Storgaten 52 3126 Tønsberg

Åpningstider: 09.00-15.00
Sommertid: 09:00-14:00

Telefon 33 37 47 00
Epost: post.tonsberg@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"