Det nye livet og dåpen

Et barn er født. Det er et under, en gave og en oppgave. Gjennom generasjoner har foreldre kjent at dåpen har vært viktig i møte med det nye livet. Slik er det fremdeles for mange. Det er en festdag med betydning for hele livet. Her har troen, håpet og kjærligheten bokstavelig sitt opphav og sin kilde.Dåpen bekrefter barnets plass i det store fellesskapet – i familien og i kirka. Dåpen er den gode begynnelse på en livslang vandring i tro og tillit.

Registrering av dåp
De fleste gudstjenester i Domkirken og Solvangkirken er åpen for dåp. Dåp bestilles i god tid her på hjemmesidene. Følg lenke nederst på denne siden. Det er også anledning til å ta kontakt på telefon eller epost. Kirkekontoret i Tønsberg nås på: 33 37 47 00 / post@tonsberg.kirken.no. For andre spørsmål, ta kontakt med Domkirkens sogneprest.

Dåpssamtale
Etter at dåpen er registrert, tar presten kontakt for samtale. Dåpssamtalen skjer i menigheten der den som skal døpes bor. Presten som har ansvar for selve dåpen tar kontakt noen dager før dåpen skal skje for å gi nødvendig praktisk informasjon. Dåpen skjer som regel i menighetens hovedgudstjeneste søndag kl. 11, men kan også skje i andre gudstjenester etter nærmere avtale.

Dåp av unge og voksne
Hvert år døper kirken også større barn, ungdom og voksne. For alle betyr dåpen medlemskap i kirken. Uansett alder uttrykker dåpen at vi er Guds barn. Det er en gave for livet.

Kontaktinformasjon for Domkirken menighet

Adresse:
Kirkekontoret i Tønsberg
Storgaten 52
3126 Tønsberg

Telefon: 33 37 47 00
E-post: post@tonsberg.kirken.no

Åpningstider:
08:30 - 15:00
Telefontid:
09:00 - 15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"