Jan Otto Myrseth vigsles til biskop i Tunsberg

Søndag 23. september vigsles Jan Otto Myrseth til biskop i Tunsberg på festgudstjeneste kl. 11.00 i Tønsberg domkirke.

Søndag 23. september vigsles Jan Otto Myrseth til ny biskop i Tunsberg. Det skjer i en høytidelig festgudstjeneste i Domkirken. Et stort oppbud av mennesker fra inn- og utland, fra kirke og samfunnsliv, kommer i anledningen innsettelsen av den 7. biskopen siden Tønsberg ble stiftsby i 1948. I første rekke blant gjestene er naturligvis Hans Majestet kong Harald. Gudstjenesten ledes av bispekollegiets preses, biskop Helga Haugland Byfugllien. Det musikalske ansvaret har domkantor Arne Rodvelt Olsen. Tønsberg domkor og musikere medvirker sammen med domkirkens egne prester.

Jan Otto Myrseth har lang fartstid fra Tunsberg bispedømme. De siste 8 årene har han vært domprost i Bergen. I anledning den forestående vigslingen har den påtroppende biskopen sendte denne hilsenen:

”Å ha en tjeneste i kirken er som å være med på et stafettlag. Nå er det tid for en stafettveksling, og jeg ser med spenning og forventning fram til min etappe i Tunsberg. I bispestolen er det bare den 7. etappen siden 1948, men laget går jo egentlig helt tilbake til apostelen Peter, som først fikk høre ordene: «på denne klippen vil jeg bygge min kirke, og dødsrikets porter skal ikke få makt over den.» 

Det er godt å minne seg selv og hverandre på at den egentlige kirkebyggeren er Jesus, han som overvant døden og alle mørkets krefter. Alle vi andre er bare håndtlangere og redskaper i hans hånd. Jeg gleder meg enormt til å møte alle dere andre håndtlangerne rundt omkring i menighetene i Tunsberg. Jeg ber om at Gud må bruke meg til å oppmuntre og inspirere til at vi sammen kan være med å virkeliggjøre Guds plan for kirken. 

Å høre hjemme i kirken er det største et menneske kan oppleve, og ifølge Jesus er det den minste som er størst i Guds rike. Av de minste lærer vi at det viktigste i livet er det du får, ikke det du får til.” — Jan Otto Myrseth, august 2018

Kontaktinformasjon for Domkirken menighet

Adresse:
Kirkekontoret i Tønsberg
Storgaten 52
3126 Tønsberg

Telefon: 33 37 47 00
E-post: post@tonsberg.kirken.no

Åpningstider:
08:30 - 15:00
Telefontid:
09:00 - 15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"