Menighetsmøte: Lokal grunnordning

9. mars 2021 vedtok menighetsrådet i Domkirken ny lokal grunnordning for hovedgudstjenesten. Denne legges nå ut til høring i menighetsmøte. Siden vi av smittevernhensyn ikke kan samles fysisk, har rådet bestemt at høringen skal skje elektronisk. Her er Lokal grunnordning og høringsskjema. Les gjennom og send inn din respons på høringsskjema til rådets leder, Inger Hillestad: mrleder@gmail.com.

Arbeidet med ny gudstjenesteordning begynte helt tilbake i 2003. Den nye ordningen ble innført i 2011. Etter en evalueringsperiode i hele kirken, er ordningen nå justert og supplert og menighetene har fått ny gudstjenestebok. På noen punkter har vi måttet endre gudstjenesteordningen etter vedtak i Kirkemøtet. Det gjelder særlig i den liturgiske musikken. På andre punkter ønsker vi selv å gjøre mindre justeringer i henhold til ordningen. Dette sendes biskopen til orientering med eventuelle innspill fra menighetsmøte og de ansatte. Dersom vi ønsker å avvike ordningen på noen punkter, er det biskopen som godkjenner. Domkirken har søkt 4 unntak; tre som gjelder melodier til den liturgiske musikken og ett unntak i teksten. De musikalske unntakene er beskrevet i den Lokale grunnordningen og handler om å innføre litt nytt nå og utsette litt til neste planperiode fra 2025. Unntaket ellers er det at vi søker biskopen om å beholde menighetssvaret «Gud være lovet» etter hver av skriftlesningene. Ønsker du selv å lese den nye justerte gudstjenesteordningen, så klikk på denne adressen: https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/for-medarbeidere/liturgier/

Takk for ditt svar.

Kontaktinformasjon for Domkirken menighet

Adresse:
Kirkekontoret i Tønsberg
Storgaten 52
3126 Tønsberg

Telefon: 33 37 47 00
E-post: post@tonsberg.kirken.no

Åpningstider:
08:30 - 15:00
Telefontid:
09:00 - 15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"