- Budskapet til politikere og næringsliv er enkelt: Økte kutt i utslipp i Norge, og større ambisjoner for å oppnå null-utslipp, sier biskop Erling J. Pettersen.
- Grunnlaget er lagt for en bedre, felles framtid for alle. Avtalen skaper håp, men det virkelige arbeidet starter nå og trenger vår fulle støtte, sier biskop i Møre, Ingeborg Midttømme.
De to biskopene var med på deler av klimatoppmøtet COP 21 i Paris og deler begeistringen som ble utløst lørdag 12. desember klokken 19:26. Da var det klart at 195 land stiller seg bak en global klimaavtale med målsetning om å begrense global oppvarming til godt under 2 grader. Det er første gang i historien at samtlige land samler seg om en slik avtale. Den skal gjelde fra 2020.
- Mer enn ordlyden i selve avtaleteksten, er enigheten i seg selv et historisk vendepunkt, sier Einar Tjelle, assisterende generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. Tjelle har fulgt klimaforhandlingene i flere år, og var også tilstede i Paris sammen med en økumenisk og interreligiøs delegasjon.
- Verden står samlet om en virkelighetsbeskrivelse der klimatruslene tas på dypeste alvor. Det gir grunn til å håpe på felles politiske grep, kommenterer Tjelle.
Ytterligere opplysninger Den norske kirkes nettsider