Tirsdag 28. juli gikk Olavsfest 2020 av stabelen i Trondheim. Årets tema er "Ære", og det preger samtaler, konserter og menneskemøter. Både på nett og i Kirkehagen foran Nidarosdomen kan du oppleve Kirken på Olavsfest sin samtaleserie, Rom for refleksjon.
Hele programmet for Olavsfest 2020 finner du her. Mange av programpostene kan følges direkte på adressa.no/olavsfest.
Lytt til Rom for refleksjon, på nett eller fra Kirkehagen
Kirken på Olavsfest har sin egen samtaleserie – Rom for refleksjon. Samtalerekka går hver dag under festivalen klokka 17.00, og finner sted i Kirkehagen foran Nidarosdomen. Alle samtalene kan sees på Den norske kirkes Facebook-side og hos Adressa.
Dersom du ønsker å lytte til samtalen fra Kirkehagen, kan du reservere plass her.
Onsdag 29. juli kl 17.00:
Hva er Gud til ære, oss til gavn? – Vi snakker om kirkens språk og makt.
Står den som sier «Ære være Gud i det laveste» over noen og ser ned? Hvorfor er kirkens språk så hierarkisk? Hva sier det om Gud, om oss eller om de andre? Hva er Gud til ære oss til gavn? Samtalen ledes av Øyvind André Haram. Musikk ved Solfrid Molland og Daniel Lazar på fiolin.
I bildet fra høyre: Biskop Jan Otto Myrseth, leder av Ungdomsrådet i Nidaros bispedømme og student, Alan Akali, musiker og samfunnsaktør Solfrid Molland og professor i teologi Sturla Stålsett.
Torsdag 30. juli kl 17.00:
Verdighet og ære – En kamp eller bare være?
Er generasjonenes prestasjonsjag en kamp om ære? Hva gir oss verdighet? Hvordan leve med utenforskap og annerledeshet? Og hvordan kjempet Jesus for ære og verdighet? Samtalen ledes av Øyvind André Haram. Musikk ved Selma Mogstad Leerand
I bildet fra høyre: Sykehusprest Jarl Bøhler, ordfører i ungdommens bystyre Selma Mogstad Leraand, Leon Bafondoko i Bystyret og Oppvekstkomiteen i Trondheim og biskop Herborg Finnset.
Fredag 31. juli kl 17.00:
Slik skal dere be – Erfaring, mangfold og makt i bønnens språk og verden
Hva er bønn, hva betyr det for oss å be og hvilke erfaringer sitter vi med? Hvorfor er det viktig å snakke om makt og språkbruk i møte med bønn som tema? Samtalen ledes av Ragnhild Jepsen / Musikk og tekst av Ragnhild M Gudbrandsen (formidler, sanger og skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen) og Julian Misic (musiker og poet).
I bildet fra høyre: Biskop Jan Otto Myrseth, nonne Sheryl Frances Chen, musikkprodusent og leder av Kirkelig Kulturverksted Erik Hillestad og generalsekretær i Norges Kristne Råd Erhard Hermansen.
Lørdag 1. august kl 17.00:
Jeg har fått all makt – Vi snakker om tro, makt og maktmisbruk
Med kors på halsen og Bibel i hånd setter mennesker med makt dagsorden. Er dette opportunisme eller ektefølt religionsutøvelse? Samtalen ledes av Øyvind André Haram, og vi får høre musikk og tekst av Ragnhild M Gudbrandsen (formidler, sanger og skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen) og Julian Misic (musiker og poet).
I bildet fra høyre: religionsredaktør i Vårt Land Alf Gjøsund, preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit, menighetsrådsmedlem i Nidaros domkirke og Vår Frue menighet Siri Wahl-Olsen og professor Vebjørn Horsfjord.
Søndag 2. august:
Ærlig talt om troen og psyken – Vi snakker om ressurser og belastninger i møtet mellom tro og helse
Når troen tar bolig i oss, påvirker den hele livet til den som tror. Hvordan påvirker tro, mening og livsanskuelse helsen vår, på godt og vondt? Samtalen ledes av Ragnhild Jepsen. Musikk og tekst av Ragnhild M Gudbrandsen (formidler, sanger og skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen) og Julian Misic (musiker og poet).
I bildet fra høyre: Kapellan, psykoterapaut, førstelektor ved VID og forfatter Marie Farstad, Jon Henrik Wien, Direktør ved Viken senter, en ideell, diakonal stiftelse innen psykisk helse og sjelesorg og Oddfrid Skorpe Tennfjord, psykolog ved Ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, region Midt.
Mandag 3. august:
Vår iboende verdighet
Når vi snakker om vår iboende verdighet snakker vi også om respekt og sårbarhet. Om å bli sett, bli bekreftet og avkreftet – som individer og som samfunn. Hvordan henter vi vår verdighet? Samtale ledes av Ragnhild Jepsen. Musikk av Anita Skorgan.