Nyhetsbrev

Med alle festdager og høytidsdager som ligger foran oss i mai vil jeg dele noen tanker om håp.

Hei til alle fra vårlige Lade!
Med alle festdager og høytidsdager som ligger foran oss i mai vil jeg dele noen tanker om håp. Vårsola har inspirert meg til å dele dette bildet med dere som får dette nyhetsbrevet: Håpet er som sola.

Ganske uanfektet av verdens tilstand, værforhold og vår personlige dagsform svever sola over oss alle og skaper livets runddans med lys og varme. Her veksler dag og natt, her veksler årstidene. Sola skinner like uforanderlig. Her skifter vær og vind, lys og skygge, sola stråler helt uberørt. Sola får spirer til å strekke hals, knopper til å folde seg ut. Hun får det frosne til å tine. Sola er en kilde til liv og glede, langt utenfor oss og vår kontroll, og likevel nær og virkekraftig.
Slik er sola, slik er håpet. Vi har ikke tent sollyset, det kommer til oss utenfra. Vi makter ikke alltid å tenne håpet heller, godt da at det kommer også utenfra, fra Guds kilder, ikke våre.
Håpet kommer til oss utenfra fra Guds kjærlighets kilder som aldri går tomme. Håpet lever der vi lever, uanfektet av skiftningene i vårt indre og våre omgivelser. Også i oss skifter det mellom natt og dag. Livet har sine årstider. Været skifter i våre sinn. Men håpet svikter ikke, forsvinner ikke. Det fortsetter å sende varme og lys uavbrutt til oss. Det får oss til å strekke hals og våge å se fremover, det smelter det som er frosset til i oss.
Håp er noe ganske annet og mye mer enn drømmer og ønsker.
Like lite som sola henter sitt lys og sin varme fra lyset i et menneskes øye, like lite henter håpet sin kraft fra et menneskes indre liv. Håpet virker i oss med den samme kraften som trengte inn i graven og førte Jesus ut i lyset. Håpet trenger inn i vårt indre, til glede og fred, nær oss i alle livets dager. Håpet er levende, Kristus lever.

Dette skjer i Lade menighet:

  • 07.05. Høymesse kl. 11 i Lade kirke Ellinggard
  • 07.05. Vårens salmekveld kl. 18 i Lade kirke. Vi deler vårens glede i ord og toner. Mye allsang.
  • 09.05. Formiddagstreff kl. 12. KA-Senteret. Bilder fra reise i Japan. Vårsanger, kantor Netland
  • 13.05. Gudstjenester med konfirmasjon i Lade kirke kl. 11 og 13 Sagen
  • 14.05, Gudstjeneste med konfirmasjon i Lade kirke kl. 11 Sagen
  • 25.05. Kristi himmelfartsdag Høymesse med dåp kl. 11. Sagen
  • 28.05. Høymesse med dåp kl. 11. Sagen
  • 30.05. Kirkebursdag(feiring av pinse) i Lade kirke kl. 10. Barnehagebarn på Lade.
  • 04.06. Høytidsgudstjeneste 1. pinsedag med dåp og nattverd Lade kirke kl. 11. Rosenkrantz og Sagen.
  • 05.06. Høymesse 2. pinsedag Ladesletta Helse – og Velferdssenter kl. 11. Sagen

Til lykke med vår og høytider som ligger foran!

- Jan Asbjørn Sagen