Lade kirke – NRKs julekirke 2017

NRK sender gudstjenester fra Lade kirke (julaften og 1. juledag) i radio og på TV!

Dette nyhetsbrevet handler først om praktisk informasjon i forbindelse med at NRK vil sende gudstjeneste fra Lade kirke juleaften og 1. juledag!
Dette angår selvfølgelig ikke alle. Men dere kan svare om noen spør hvordan det blir i Lade kirke denne jula.
Det blir som vanlig 3 familiegudstjenester i Lade kirke juleaften, men merk tiden: kl. 11, 14 og 16. Alle gudstjenestene varer ca en time. Vi går inn og ut av kirken via hovedinngangen.
På kl. 11-gudstjenesten vil NRK ha prøveopptak. Derfor må alle deltagere være på plass 1030, da stenges dørene og vi øver salmer og gir nødvendig praktisk informasjon før gudstjenesten starter.
Kl 14 gudstjenesten er den gudstjenesten som sendes i radio og på fjernsyn, litt forskutt kl. 16. Til denne gudstjenesten deler vi ut adgangstegn (GRATIS, selvsagt), så slipper vi kø og å måtte avvise noen der og da. Det er plass til 130 personer. Vi deler ut adgangstegn med max 6 pr familie. Utdeling skjer etter familiegudstjenesten 1. søndag i advent (3/12) og på Lade kirkekontor 18/12 fra kl. 18-20. Vi vil forsøke å prioritere barnefamilier.
Det er viktig at de som får adgangstegn kommer og deltar aktivt i gudstjenesten. Alle må være på plass før kl. 13.30. Da stenges dørene. Ballade, barnekorgruppa vår, vil synge i denne gudstjenesten.
Kl 16 gudstjenesten blir en vanlig gudstjeneste uten NRK, her håper vi å ha plass til de som vil komme. Alle disse tre gudstjenestene vil undertegnede være prest.
Første juledag er det høytidsgudstjeneste kl. 11. Den er felles med Bakklandet og Lademoen menigheter. Her må også menigheten være på plass før kl. 10.30. Lademoen kirkekor vil medvirke og Torsten Hansen fra Bakklandet menighet vil være tekstleser. Prestene Ellinggard, Rosenkrantz og Sagen gjør tjeneste sammen med diakon Smørvik.
Midt oppi alt dette mediastyret er det viktig for meg å si:
Velkommen i Lade kirke også denne jula.

Dette skjer i Lade menighet: (Alle gudstjenester er kl. 11)

  • 19.11 Gudstjeneste med dåp og nattverd spr. Sagen
  • 26.11. Gudstjeneste med nattverd kap. Grandy-Teig
  • 1. og 2. des. JULEMESSE i KA-Senteret fra kl. 12-18 begge dager. Varm mat, flotte hjemmelagede julepresanger og trivelig selskap. Kl. 16.00 tenner vi julegrana i Ladeparken med nisseorkester og Ballande som sørger for ekstra julestemning. Dette er en tradisjon vi startet opp med i fjor. Vi håper riktig mange kan bli med i år også.
  • 03.12. Familiegudstjeneste spr. Sagen. Ballade synger. Kirkekaffe
  • 10.12. Lysmesse med Ladespeiderne og spr. Sagen. Speiderne har juleavslutning på KA-senteret etterpå.
  • 12.12. Formiddagstreff. Julemat. Påmelding. Angelika Grandy-Teig forteller om østerrikske juletradisjoner.
  • 17.12. Julekonsert kl. 18 Lade kirke. Vi synger julen inn. Lokale sangere og musikere.

Ønsker alle en god senhøst, advent og førjulstid med et sjeldent bilde de siste årene: Lade kirke i vinterdrakt. Vakkert ikke sant?

 

Mvh
Jan Asbjørn Sagen
Sokneprest Lade sokn
Tlf: 947 84 291

 

Kontaktinformasjon for Lade menighet

Besøks- og leveringsadresse:
Harald Hårfagres gate 2
7041 Trondheim
og
Frostaveien 2 H
7043 Trondheim

Post- og fakturaadresse:
Lade menighet
Kirkelig Fellesråd i Trondheim
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim

Org. nr. 976 998 170

Telefonnummer:
994 36 000