Sorgarbeid og sorggrupper

Trenger du noen å snakke med om sorg? Lademoen menighet tilbyr både individuelle samtaler og sorggrupper for deg som opplever sorg.

Sorgens mange spørsmål: "Har jeg for mange/for få følelser?", "Hvor lenge skal jeg sørge?", "Hva er normal sorg?". Det finnes mange spørsmål uten enkle svar. Vi mennesker møter tapserfaringene på ulikt vis og det er mange måter å sørge på. Sorgen over å ha mistet en ektefelle eller partner, et barn eller en god venn går kanskje aldri over. Vi bærer den med oss hele livet, men vi kan lære å leve med den.

Det kan være godt å ha noen å snakke med om det som har skjedd og reaksjonene før og etter dødsfallet. Ofte er det godt å snakke med noen som står i en liknende situasjon. Det er mange aktører som tilbyr samtalegrupper etter dødsfall, blant annet Kreftforeningen, Redd barna, Røde Kors, LEVE og liknende. Kirka i Trondheim tilbyr også sorggrupper, og vi jobber på tvers av menigheter og prosti for å få til et best mulig tilbud i byen.

Samtalegruppene som kirka tilbyr er åpne for alle, uansett verdi- og livssyn. Hensikten med gruppene er at medlemmene skal kunne lytte til hverandre og gi hverandre hjelp og støtte. Det startes grupper både vår og høst, og gruppene ledes av prest, diakon eller andre med kompetanse og erfaring fra sorgarbeid. Gruppene møtes inntil 8 ganger i løpet av et halvårs tid.

Dersom du ønsker mer informasjon om tilbudet, eller trenger noen å snakke med om sorgen er det bare å ta kontakt med diakonene som administrerer sorgarbeidet i Domprostiet, eller en av prestene.

Kontaktinformasjon for Bakklandet og Lademoen menighet

Besøks- og leveringsadresse:
Frostaveien 2H, Trondheim 7068

Åpningstider: 11.00-15.00.

Post- og fakturaadresse:
Bakklandet og Lademoen menighet, Kirkelig fellesråd i Trondheim, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

Org. nr. 976 998 189

Felles sentralbord:
Tlf. 994 36 000.
Åpent mandag-fredag klokken 08.30-14.30*
*13.30 på tirsdager.

E-post:
post.bakklandet.lademoen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"