Nye kantorer i Strinda og Berg

I januar 2021 trådte Magnus Leite inn i stillingen som ny kantor i Strinda menighet og Thomas Immanuel Vatn Weisser i Berg menighet.

Magnus (bildet til venstre) kommer fra Bagn i Valdres og har studert i Trondheim ved NTNU. Han har mastergrad i musikkvitenskap med vekt på norsk kirkemusikkhistorie. Senere studerte han utøvende kirkemusikk ved konservatoriet med domkantor Magne H. Draagen som lærer. Ved siden av studiene har han vært aktiv ved Studentersamfundet som bassist i UKE-revyen, storbandet S. Møller og i spelemannslaget Snaustrinda, i tillegg til å ha vært med i flere andre band og besetninger. Siden 2018 har Magnus jobbet som kantor i Bakklandet og Lademoen menighet i tillegg til å ha undervist i musikk.
«Jeg ser fram til å komme skikkelig i gang med jobben, og gleder meg til å bli enda bedre kjent med kollegene mine og menneskene i menigheten. Spesielt koret Kantoriet ser jeg fram til å jobbe videre med. Der har jeg lyst til at vi skal jobbe med et variert musikkuttrykk, og jeg vil se nærmere på hvordan vi kan gjøre koret til en aktiv del av menighets- og gudstenestelivet.» 

Thomas (til høyre) beskriver seg selv slik:
"Som fjerde gutt i en søskenflokk på fem, tilbrakte jeg mine 3 første år på øya Bjarkøy utenfor Harstad, der min far jobbet som prest. Dette yrket førte til en forflytning fra barske Bjarkøy til vakre Vang i Valdres, hvor den resterende delen av min barndom florerte. I denne lille fjellbygda ble tiden utenom skole brukt til kroppslig utfoldelse i den storslåtte naturen og på pianoet. Etter grunnskolen gikk veien videre til musikklinja på Gjøvik hvor musikken ble videreutviklet og jeg fikk mitt første møte med orgelet. I denne perioden med mye skole og musikk ble savnet etter Guds frie natur trengende. Nordfjord Folkehøgskole ved Sandane i gamle Sogn og Fjordane, var stedet som skulle lette på dette savnet. Her ble året tilbrakt like mye ute som inne, og det vene Vestlandet ble utforsket på ski og til fots mellom fjell, fjord og bre. Musikken hadde aldeles ikke unnsluppet meg og jeg søkte meg til kirkemusikkutdanningen i Trondheim. Etter fire dannende år med flerfoldig musikkutøvelse på blant annet orgel, piano, med kor og komposisjon, fullførte jeg i 2017 min bachelorgrad i Kirkemusikk. Trangen etter nye impulser var nå stor, og de neste årene ble brukt på videre studier med tysk og etterhvert informatikk. I skrivende stund er jeg halvveis i et år med PPU(Praktisk Pedagogisk Utdanning), som jeg skal fullføre samtidig med kantorstillingen i Berg. Dette var et lite innblikk i mine snart 28 år, og jeg ser frem til å fylle de neste med blant annet denne stillingen."

Magnus og Thomas kommer til å jobbe i begge kirkene. En videopresentasjon av Thomas finnes på sidene til Berg (lenke under)

Kontaktinformasjon for Berg menighet

Besøks- og leveringsadresse 
Strinda og Berg kirkekontor:

Brøsetvegen 168, 7069 Trondheim

2. etasje

Mandag - torsdag 10.00 - 14.00

Sentralbord:  99 43 60 00

Besøksadresse
Berg kirke:

Kong Inges gate 49 A

Bank  Berg menighet
1503 81 70225

Org.nr.  986 257 543

Post- og fakturaadresse:

Berg menighet / Strinda menighet,

Kirkelig fellesråd i Trondheim,
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"