Ta med lykt til Våler kirke, og ta med din egen Fredsflamme hjem. Flammen vil være tilgjengelig i våpenhuset etter gudstjenesten. Vi håper å se deg i Våler kirke første søndag i advent til en hyggelig og meningsfylt gudstjeneste med Vålers eget sangkor kl. 16:00. Liturg er sokneprest Bent Erik Hodnebrog og organist er August Veseth. Du er hjertelig velkommen!
Lysmessen i Våler kirke, første søndag i advent, har en lang tradisjon. Fredslyset har i Norge 25- års jubileum i år, 1. Våler St. Georgs gilde har ikke vært med hele tiden, men de aller fleste årene. 25- års jubileum og første advent, i år på 1. desember, så dette blir en ekstra spesiell lysmesse!
1. Våler St. Georgs gilde, en forening som består av speidere som er blitt voksne, henter hvert år flammen i Oslo. Tilsvarende skjer rundt om i Norge, for det meste er speiderne en del av lysmessene her, mens på andre steder i Europa deltar bla. Frelsesarméen.
Flammen ble i sin tid hentet i fødselsgrotten i Betlehem, der man mener at Jesus ble født, der den hadde brent i fred i over tusen år. I 1998 tente to unge menn en lykt fra flammen og den ble bragt videre gjennom Europa, og senere tent i tusenvis av kirker og private hjem. Denne flammen i lykten er senere aldri slukket, og søndag 1. desember kommer den til Våler kirke.
De første årene ble flammen hentet fra kirken i Betlehem og spredd rundt om i verden med fly, tog, båt og bil, men på grunn av urolighetene i Midtøsten, oppbevares nå den stadig brennene på flere steder i Norge bla. i Hamardomen, Bergen og Oslo. Det er verd å merke seg at det er den samme flammen som ikke har vært slukket siden den ble tent i Fødselsgrotten i Betlehem.
Flammen spres via stearinlys, fjøslykter, lamper eller lignende som et symbol og ønske om fred mellom enkelt-mennesker, folkegrupper og nasjoner. I disse urolige tider er fred i verden mer aktuelt enn noen gang. Speiderne i Våler sammen med Våler sangkor og 1. Våler St. Georgs gilde inviterer til en hyggelig stund hvor vi vil fokusere på sang og fredslysbudskapet.
Noen tar lyset med til sykehjem eller andre institusjoner. Noen kirker lar lyset brenne i hele advent, og noen mennesker har flammen brennende i en lykt utenfor hjemmet i advent, slik at naboer kan hente lyset hos dem.