Season of Creation

I disse dager markeres Season of Creation i en rekke kirker over hele verden.

Den 1. september til 4. oktober markeres Season of Creation i ulike kirkesamfunn verden over. Markeringen er en anledning til å forsterke vårt forhold til både skaperen og det skapte, og perioden har et tydelig fokus på kirkens ansvar for vern om skaperverket.

I år er temaet for markeringen «Et jubelår for jorden: Nye rytmer, nytt håp». Jubelåret var i gammeltestamentlig tid et nådens år, hvor alt skulle få en ny start og jorda og naturen skulle få hvile og komme seg igjen.

I dette temaet ligger det en utfordring i å finne en ny rytme for livene våre. 2020 har rystet verden gjennom en global pandemi som har enorme helsemessige, økonomiske og samfunnsmessige konsekvenser. Det er mange som lengter tilbake til normalen og det er forståelig. Men konsekvensene av klimaendringer, forsøpling, tap av biomangfold og forurensning tvinger oss til å finne en ny rytme. En erfaring korona-pandemien har gitt oss, er at vi kan omstille oss raskt når det er strengt nødvendig. Da verden nærmest stoppet opp for oss mennesker fikk vi også se glimt av dyr og natur som fikk et sårt tiltrengt pusterom. Vi må stake ut en kurs videre hvor vi kan finne en ny normal, hvor vi vi ikke bare lever av skaperverket, men hvor vi lever med det. 

Season of creation er en tid for bønn, ettertanke og handling. La oss be om at 2020 må bli et nådens år fra Herren med en ny start og retning for alle mennesker og for alt det skapte. 

Kristin Gunleiksrud Raaum, leder i Kirkerådet

---

Denne teksten er først publisert i Nytt fra Kirkebakken, nyhetsbrevet for Den norske kirke

(Foto: pixabay.com)

Kontaktinformasjon for Den norske kirke, Kirkerådet

Kirkerådet, postboks 799 Sentrum, 0107 Oslo

Tlf.: 23 08 12 00

Epost: post.kirkeradet@kirken.no

Redaktør: Ingeborg Dybvig

Digital redaktør: Svend Ole Kvilesjø

Nettsiden gronnkirke.no er en videreføring av samarbeidsprosjektet Skaperverk og Bærekraft som ble avsluttet i 2016.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"