Internett - publiseringsløsningen

Kirkenettets publiseringsløsning for nettsider er ferdig og er allerede i bruk av kirken.no, flere bispedømmekontor, fellesråd og menigheter.

Kirkenettets publiseringsløsning er den offisielle nettsideløsningen for menigheter og fellesråd i Den norske kirke. Løsningen er moderne og brukervennlig. De nye nettsidene er tilpasset mobil, nettbrett og dataskjerm (responsive design) og tilfredsstiller Difis krav om universiell utforming, noe som gjør det enklere for svaksynte og blinde å bruke nettsiden.

På en enkel måte kan en hvilken som helst menighet lage fremtidsrettede og profesjonelle nettsider med egen profil. Det er utarbeidet flere maler som en menighet kan ta utgangspunkt i. Nettsidene kommuniserer med lokale fagsystemer for påmelding og publisering av kalenderhendelser, som for eksempel gudstjenester.

Målgruppen er medlemmene

Målet med å samle alle menighetene i Den norske kirke på ett felles plattform, er å gjøre det enklere for medlemmer av Den norske kirke å finne frem til den informasjonen de leter etter. Den norske kirke må tenke på kommunikasjon med medlemmene, og fremstå på en ryddig, tydelig og profesjonell måte på nettet, med godt innhold. Ved å bruke ulike typer publiseringsløsninger, vil det virke uryddig og forvirrende for de som besøker nettsidene.

Det er laget eget materiale for at det skal være lett å komme i gang med løsningen for lokal menighet. Det anbefales å legge arbeid i å publisere godt og relavant stoff. Alle kan dele artikler og stoff med hverandre. Løsningen er en del av en total kommunikasjonspakke; Kirkenettet - internett og intranett. Kirkenettet vil bli solgt som en samlet løsning for kommunikasjon internt og eksternt til publikum.

Bestilles av Kirkepartner

Første del en ny felles løsning for internett/publiseringsløsning ble levert våren 2014. Den er nå i bruk i flere menigheter, fellesråd og bispedømmekontor, samt den nasjonale portalen kirken.no. Flere jobber med innføringen av denne.

Det er også laget digitalt opplæringsmateriale (video) slik at det skal være så lett som mulig å starte egen nettside.

Publiseringsløsningen er nå i drift og kan bestilles gjennom Kirkepartner.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"