Gudstjenester anbefales avlyst etter nye nasjonale tiltak

Regjeringen har lagt fram endringer i anbefalinger og regelverk for nasjonalt tiltaksnivå, som gjelder fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og fram til 12. april.

Disse endringene er begrunnet i behovet for å gjennomføre svært omfattende tiltak for å stoppe en dramatisk økning i smittetallene. Viktigst av disse endringene er at regjeringen anbefaler at alle arrangementer avlyses, eller avvikles med maks 20 deltakere innendørs eller 50 deltakere utendørs.

Myndighetene anbefaler å ha så få nærkontakter som mulig for å begrense smittespredning. På den bakgrunn anbefaler Kirkerådet, KA, Bispemøtet og Norges Kirkevergelag at alle gudstjenester avlyses. Det er tillatt å gjennomføre begravelser med 50 deltakere, eller færre der det er strengere lokale tiltak. Den enkelte menighet vurderer lokalt om planlagte vigsler og dåp skal gjennomføres med de deltakerbegrensninger som gjelder.

De nye nasjonale tiltakene påvirker ikke barne- og ungdomsarbeid.

Det innføres nå også anbefaling om å holde to meter avstand til andre, og munnbind skal brukes på steder man eventuelt ikke klarer å overholde dette. Arbeidsgiver skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra på alle arbeidsplasser der det er praktisk mulig.

Allmøte
Det avholdes allmøte onsdag 24. mars kl. 09.00 med kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen og preses Olav Fykse Tveit. Her blir det bl.a. en gjennomgang av endringene i nasjonale tiltak. Opptak vil være tilgjengelig i etterkant.

Det arbeides nå med å oppdatere smittevernveilederen. Den vil foreligge i løpet av onsdag 24. mars.

Lokale regler og anbefalinger
Det understrekes at tiltakene som omtales i dette nyhetsbrevet er de nye nasjonale tiltakene. Der hvor det er lokalt fastsatt strengere tiltak gjelder alltid disse over nasjonale tiltak.

Kontakter

Ved spørsmål eller innspill kan du kontakte:
Eldbjørg Leinebø Ekre, KA: eldbjorg.ekre@ka.no / 41610918
Ingeborg Dybvig, Kirkerådet: id933@kirken.no / 47481606
Sigrid Rege Gårdsvoll, Kirkerådet: sg422@kirken.no / 93684547
Katrine Lind-Solstad, Kirkerådet: kl578@kirken.no / 90795225

Lenker

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"